Η Παναιγιάλειος Ένωση Συνεταιρισμών υποστηρικτής του 1ου Διεθνούς Ημιμαραθωνίου Πάτρας

Η Παναιγιάλειος Ένωση Συνεταιρισμών υποστηρικτής του 1ου Διεθνούς Ημιμαραθωνίου Πάτρας

Ένα αγαπημένο προϊόν, η σταφίδα, στην εκμετάλλευση και εξαγωγή της οποίας στηρίχτηκε η οικονομία σχεδόν ολόκληρου του ελληνικού κράτους από το β’ μισό του 19ου αιώνα, συμπλέει με τον 1ο Διεθνή Ημιμαραθώνιο Πάτρας.

Εκεί, παράλληλα με το λιμάνι της Πάτρας, που θα τρέχουν οι αθλητές, με φόντο τον Πατραϊκό κόλπο, σε κείνο ακριβώς το σημείο  είχαμε την εξαγωγή εκατομμυρίων τόνων σταφίδας της αχαϊκής γης προς την Αγγλία και τη Γαλλία, κυρίως.

Και εξ αυτού του λόγου αποκτά ιδιαίτερη σημασία η σύμπραξη με την Παναιγιάλειο Ενωση Συνεταιρισμών.

Ημερομηνίες σταθμοί:

1918: Ιδρύεται στο Αίγιο η Ένωση Σταφιδικών Συνεταιρισμών.

1923: Ιδρύεται η Σταφιδική Τράπεζα Βοστίτσης.

1935: Η  Ένωση Σταφιδικών Συνεταιρισμών και η Σταφιδική Τράπεζα Βοστίτσης συγχωνεύονται αποτελώντας την Παναιγιάλειο Ένωση Συνεταιρισμών (Π.Ε.Σ.).

1948: Ιδρύεται το πρώτο εργοστάσιο σταφίδας στην παραλία Αιγίου.

1983: H Π.Ε.Σ. κάνει την πρώτη προσπάθεια στην Ελλάδα και αρχίζει επιτυχώς την καλλιέργεια, συσκευασία και εξαγωγή Βιολογικής Κορινθιακής Σταφίδας.

1990: Iδρύεται το νέο σύγχρονο εργοστάσιο σταφίδας στις νέες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις.

1998: Η Κορινθιακή Σταφίδα “Βοστίτσα” αναγνωρίζεται ως προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.).

2012: Η Παναιγιάλειος Ένωση Συνεταιρισμών μετατρέπεται σε Ανώνυμη Εταιρία.

Παραμένοντας πιστοί στις αξίες τους, οι άνθρωποι της Ένωσης οραματίζονται την τελειοποίηση του συνεταιριστικού μοντέλου για να εμπνεύσουν τους παραγωγούς άλλων προϊόντων να το αγκαλιάσουν. Πιστεύουν ακράδαντα ότι οι δίκαιες τιμές και η αποτελεσματική προώθηση μπορούν να επιτευχθούν παράλληλα με τη βιώσιμη ανάπτυξη και τον διαμοιρασμό των κερδών πίσω στην κοινωνία. Αυτό είναι το όραμά τους. Να εξαπλώσουν ανά τον κόσμο τα μοναδικά προϊόντα, αγκαλιάζοντας ταυτόχρονα τις αξίες της αλληλεγγύης, δικαιοσύνης, καλοσύνης και ενότητας.

Από το 1990 η Παναιγιάλειος  Ένωση Συνεταιρισμών έκανε ένα μεγάλο άλμα προς την τεχνολογία. Επενδύοντας σθεναρά σε τρία σύγχρονα εργοστάσια πλήρως εξοπλισμένα με διαλογείς Laser, ακτίνες-Χ και πιστοποιημένα εργαστήρια ποιοτικού ελέγχου, η Ένωση πέρασε στην νέα εποχή. Μέχρι σήμερα οι επενδύσεις στις εγκαταστάσεις μας και την κλινική έρευνα είναι αδιάκοπες. Μέσα στην επόμενη πενταετία, η αποστολή της είναι να εκμεταλλευτεί το ποιοτικό πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού και να ενισχύσει την αναγνωσιμότητα για το ποιοι είναι και γιατί τα προϊόντα της είναι μοναδικά. Η ενδελεχής έρευνα πάνω στη διατροφική αξία της μαύρης κορινθιακής σταφίδας, επιτρέπει να είναι αισιόδοξοι και τους εμπνέει να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους.

facebook
instagram
youtube