Η Coffee Island χρυσός χορηγός του 1ου Διεθνούς Ημιμαραθωνίου Πάτρας

Η Coffee Island χρυσός χορηγός του 1ου Διεθνούς Ημιμαραθωνίου Πάτρας

Την υποστήριξη της διοργάνωσης του 1ου Ημιμαραθωνίου Πάτρας ανακοίνωσε η Coffee Island, ενισχύοντας με τη χορηγική της συμμετοχή το αθλητικό γεγονός.

Η Coffee Island ξεκίνησε το 1999 από την Πάτρα και στην τρίτη δεκαετία λειτουργίας της είναι η Νο 1 αλυσίδα καφεστίασης στην Ελλάδα και η «Καλύτερη Αλυσίδα Καφέ στη Νότια Ευρώπη 2022» (Allegra European Awards). Το δίκτυο των 487 καταστημάτων απλώνεται σε 50 νομούς και 114 πόλεις της Ελλάδας αλλά και σε 55 σημεία στο εξωτερικό (Κύπρος, Λονδίνο, Ελβετία, Ρουμανία, Τορόντο, Αίγυπτος & Ντουμπάϊ) ενώ τα προϊόντα καφεκοπτείου διατίθενται και στο οργανωμένο λιανεμπόριο.

Με αφοσίωση στο αύριο, συνεχίζει να στηρίζει και να δημιουργεί δράσεις Βιώσιμης Ανάπτυξης για τον Άνθρωπο, την Κοινωνία και το Περιβάλλον μαζί με τους καλλιεργητές καφέ, τους ιδιοκτήτες καφεκοπτείων και τους καταναλωτές. Στο πλαίσιο αυτό, αναλαμβάνει δράσεις για τη στήριξη της ευρύτερης περιοχής της Αχαΐας, όπως μεταξύ άλλων πρόγραμμα δωρεών σε φορείς και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, την υποστήριξη του Παν/μίου Πατρών και των φοιτητικών δράσεων, χορηγίες και συνεργασίες με τοπικούς προμηθευτές.

Υποστηρίζει την άμεση συνεργασία (Direct Trade) με παραγωγούς ή συνεταιρισμούς στις χώρες παραγωγής καφέ. Διαθέτει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις επεξεργασίας καφέ και αποθήκευσης στην Πάτρα, όπου επεξεργάζονται και καβουρδίζονται 1.400 τόνοι καφέ τον χρόνο.

Απασχολεί 225 εργαζόμενους, συνεργάζεται με 513 επιχειρηματίες μέσω συστήματος δικαιόχρησης, ενώ στο δίκτυό της εργάζονται πάνω από 3.500 εκπαιδευμένοι barista και διανομείς. Συνεισφέρει φορολογικά στην εθνική οικονομία, επιστρέφει αξία στην ελληνική κοινωνία και δίνει ευκαιρίες ανάπτυξης σε 817 συνεργαζόμενες ελληνικές εταιρίες-προμηθευτές.

facebook
instagram
youtube