EVENT INFO

1ος Διεθνής Ημιμαραθώνιος Πάτρας

Ο Ημιμαραθώνιος Πάτρας, αποτελεί μια πρωτοβουλία του σωματείου Α.Ο. ΠΕΛΟΠΑΣ Πατρών και της εφημερίδας ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά την Κυριακή 9 Απριλίου 2023.

Παράλληλα, την ίδια ημέρα θα διεξαχθεί και αγώνας δρόμου 5 χλμ. και 1 χλμ. για παιδιά.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους παρακάτω όρους:

1. Ημερομηνία Διεξαγωγής: Κυριακή 9 Απριλίου 2023

2. Στοιχεία Αγώνων Δρόμου

2.1 Ημιμαραθώνιος Δρόμος:

Ώρα Εκκίνησης: 9:00 π.μ.

Αφετηρία/ Τερματισμός: Πλατεία Βασ. Γεωργίου Α’

Περιγραφή της διαδρομής: Επίπεδη διαδρομή απόστασης 21.097μ. με εκκίνηση και τερματισμό στο ίδιο σημείο, η οποία κινείται κυρίως στο παραλιακό μέτωπο της πόλης

Half marathon course

Patras HalfMarathon Course profile

Αναλυτικά οι δρόμοι:

1. Εκκίνηση από την Πλατεία Βασ. Γεωργίου Α προς την Κορίνθου (με κατεύθυνση προς Αθήνα)-
2. Στροφή αριστερά – Ερμού
3. Στροφή δεξιά – Όθωνος και Αμαλίας – συνέχεια Ηρώων Πολυτεχνείου
4. Αναστροφή στο σημείο που συναντά την Παναγιώτη Κανελλοπούλου
5. Ηρώων Πολυτεχνείου και συνέχεια στην Όθωνος και Αμαλίας και στην προέκταση της προς Ακτή Δυμαίων και ΠΕΟ Πατρών Πύργου
6. Αναστροφή λίγο μετά το σημείο που συναντά την 28ης Οκτωβρίου
7. Επιστροφή από ΠΕΟ Πατρών Πύργου – Ακτή Δυμαίων –
8. Στροφή δεξιά στην Ερμού
9. Στροφή δεξιά στην Κορίνθου
10. Τερματισμός στην Πλατεία Γεωργίου

Ακολουθεί διαδραστικός χάρτης της διαδρομής.

2.2 Αγώνας Δρόμου 5χλμ.

Ώρα Εκκίνησης: 12:05 μ.

Αφετηρία/ Τερματισμός: Πλατεία Βασ. Γεωργίου Α’

Περιγραφή της διαδρομής: Επίπεδη διαδρομή απόστασης 5χλμ. που κινείται σε τμήμα της διαδρομής του Ημιμαραθώνιου


Αναλυτικά οι δρόμοι:

1. Εκκίνηση στην Πλατεία Βασ. Γεωργίου Α
2. Κορίνθου (προς Αθήνα)
3. Στροφή αριστερά – Ερμού
4. Στροφή αριστερά – Όθωνος και Αμαλίας και στην προέκταση της προς Ακτή Δυμαίων
5. Αναστροφή στο σημείο που συναντά την Ελευθερίου Βενιζέλου.
6. Επιστροφή από Ακτή Δυμαίων
7. Στροφή δεξιά στην Ερμού
8. Στροφή δεξιά στην Κορίνθου
9. Τερματισμός στην Πλατεία Βασ. Γεωργίου Α

2.3 Παιδικός Αγώνας Δρόμου 1χλμ.

Ώρα Εκκίνησης: 13:00 

Αφετηρία/ Τερματισμός: Πλατεία Βασ. Γεωργίου Α

Περιγραφή της διαδρομής: Επίπεδη διαδρομή απόστασης 1χλμ. που κινείται σε τμήμα της διαδρομής του Ημιμαραθώνιου


Αναλυτικά οι δρόμοι:

1. Εκκίνηση στην Πλατεία Βασ. Γεωργίου Α
2. Κορίνθου (προς Αθήνα)
3. Στροφή αριστερά – Ερμού
4. Στροφή αριστερά – Όθωνος και Αμαλίας
5. Αναστροφή (25 μ. μετά την οδό Γεροκωστοπούλου) και συνέχεια επί της Όθωνος και Αμαλίας με αντίθετη κατεύθυνση (προς Αθήνας)
6. Στροφή δεξιά στην Ερμού
7. Στροφή δεξιά στην Κορίνθου
8. Τερματισμός στην Πλατεία Βασ. Γεωργίου Α

3. Δικαίωμα Συμμετοχής

Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα του Ημιμαραθώνιου έχουν άνδρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, ενώ για τον αγώνα δρόμου 5χλμ. θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας τους.
Στον αγώνα 1χλμ. δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν παιδιά ηλικίας από 6 έως 12 ετών.

Για όλους τους δρομείς κάτω των 18 ετών η αίτηση συμμετοχής υποβάλλεται από τον ασκούντα την επιμέλεια κηδεμόνα. Με την υποβολή της αντίστοιχης αίτησης συμμετοχής θεωρείται ότι έχει δοθεί συναίνεση του κηδεμόνα για τη συμμετοχή του ανήλικου στον Αγώνα.


4. Διακρίσεις – Απονομές – Χρηματικά Έπαθλα

Στους τρεις πρώτους νικητές της γενικής κατάταξης Ανδρών και Γυναικών όλων των Δρόμων απονέμονται μετάλλιο (χρυσό, αργυρό και χάλκινο) και αναμνηστικό δίπλωμα. Κύπελλο απονέμεται μόνο στον πρώτο αθλητή και την πρώτη αθλήτρια κάθε Δρόμου.

Επιπλέον θεσπίζονται τα παρακάτω χρηματικά έπαθλα:

Κατηγορία Ανδρών -Θέση

Ποσό (€)

Κατηγορία Γυναικών -Θέση

Ποσό (€)

1η

1000

1η

1000

2η

700

2η

700

3η

500

3η

500

4η

250

4η

250

5η

150

5η

150

6η

100

6η

100

Προϋπόθεση για την καταβολή των παραπάνω χρηματικών επάθλων είναι η επίτευξη επίδοσης καλύτερης 1:10:00 για τους άνδρες και 1:20:00 για τις γυναίκες

Ηλικιακές κατηγορίες

Θα πραγματοποιηθούν απονομές τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες στις παρακάτω ηλικιακές κατηγορίες (μόνο για τον Ημιμαραθώνιο):

Έως και 29

30-39

40-49

50-59

60-69

70+

Οι τελετές των απονομών στους νικητές των ηλικιακών κατηγοριών του Ημιμαραθώνιου θα πραγματοποιηθούν στην Πλατεία Βασ. Γεωργίου Α αμέσως μετά την ολοκλήρωση κάθε αγώνα.
Στον Αγώνα Δρόμου 5χλμ. η κατάταξη στην ηλικιακή κατηγορία θα εμφανίζεται στα επίσημα αποτελέσματα και στο αναμνηστικό δίπλωμα.
Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν, θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα εκτύπωσης ηλεκτρονικού διπλώματος συμμετοχής μόλις επισημοποιηθούν τα τελικά αποτελέσματα.

Ειδικές Βραβεύσεις

Εταιρικός αγώνας
Στο πλαίσιο του Αγώνα Δρόμου 5 χλμ. θα πραγματοποιηθεί και εταιρικός αγώνας. Δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν εταιρείες του ιδιωτικού ή δημόσιου τομέα (εμπορικές εταιρείες, τράπεζες, γυμναστήρια, εκπαιδευτικά ιδρύματα, επιμελητήρια, βιομηχανίες, εταιρείες τεχνολογίας και τηλεπικοινωνιών, κα) Στον αγώνα αυτό επιτρέπονται μόνο οι ομαδικές συμμετοχές, από άτομα που είναι άνω των 18 ετών και για να συμμετάσχει κάποια ομάδα θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 5 τερματίσαντες. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι εργαζόμενοι σε κάθε εταιρεία καθώς και όσοι έχουν επαγγελματική ή φιλική σχέση με αυτή με τον όρο να έχουν δηλωθεί από τον υπεύθυνο της εκάστοτε εταιρικής ομάδας.
Για την κατάταξη του αγώνα θα αξιολογηθεί και το μέγεθος της ομάδας, αλλά και οι επιδόσεις των μελών της. Όλα τα μέλη των ομάδων θα πάρουν κατάταξη και στον κανονικό αγώνα.

Πολυπληθέστερη ομάδα
Απονομή θα γίνει στην πολυπληθέστερη ομάδα με βάση τους τερματίσαντες κάθε ομάδας. Στην κατηγορία αυτή μπορεί να συμμετάσχουν και οι ομάδες που θα λάβουν μέρος στον εταιρικό αγώνα.

Ταχύτερη ομάδα
Τέλος, ειδικό βραβείο θα απονεμηθεί και στην ταχύτερη ομάδα
(από κάθε ομάδα θα υπολογίζεται ο μέσος όρος των τριών καλύτερων δρομέων της και με βάση αυτή την επίδοση θα εξάγεται η νικήτρια ομάδα).

Όλες οι ομάδες είναι μεικτές.

5. Δηλώσεις Συμμετοχής– Τρόποι Εγγραφής – Είδη Εγγραφής

5.1 Δηλώσεις Συμμετοχής

Οι δηλώσεις συμμετοχής για τον Ημιμαραθώνιο, τα 5χλμ. και το 1χλμ., θα γίνουν ΜΟΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ και θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023.

Για τους συμμετέχοντες που θα έχουν ολοκληρώσει την εγγραφή τους μέχρι την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2023, θα αναγράφεται το ονοματεπώνυμο τους πάνω στον αριθμό συμμετοχή.

Η περίοδος εγγραφών έχει παραταθεί μέχρι την Τρίτη 4 Απριλίου 2023 στις 14:00.

5.2 Τρόποι Εγγραφής

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται μόνο ηλεκτρονικά μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του αγώνα www.patrashalfmarathon.gr

5.3 Είδη Εγγραφής και πακέτα συμμετοχής

Οι εγγραφές διακρίνονται σε:

α. Ατομικές, οι οποίες γίνονται από μεμονωμένα άτομα.

Σε περίπτωση παραλαβής εξοπλισμού άλλου δρομέα, απαραίτητη είναι η επίδειξη φωτοαντίγραφου της αστυνομικής ταυτότητας ή άλλου επίσημου εγγράφου ταυτοποίησης του εκπροσώπου του.

Τα πακέτα συμμετοχής των ανήλικων δρομέων θα πρέπει να παραλάβουν οι κηδεμόνες τους. 

β. Ομαδικές, για 5 άτομα και πάνω, χωρίς περιορισμό στην επιλογή Αγώνα Δρόμου. Οι ομαδικές εγγραφές απευθύνονται σε αθλητικούς συλλόγους, συλλόγους δρομέων, γυμναστήρια, εταιρείες, σχολεία, ιδιωτικούς και δημόσιους οργανισμούς, ταξιδιωτικά γραφεία, αλλά και απλές παρέες ανθρώπων που επιθυμούν να συμμετάσχουν ως ομάδα.

Κατά την ομαδική εγγραφή ορίζεται ένας αρχηγός της ομάδας, ο οποίος μπορεί να είναι ο ίδιος δρομέας. Σε κάθε περίπτωση ο αρχηγός της Ομάδας εκπροσωπεί την ομάδα για διάφορα θέματα έναντι των διοργανωτών.

Ο αρχηγός της ομάδας κατά την παραλαβή του εξοπλισμού της ομάδας του, θα πρέπει να έχει μαζί του την αστυνομική του ταυτότητα.

Αν δεν καταστεί δυνατή η παραλαβή του εξοπλισμού από εκείνον, θα πρέπει επισήμως να υποδειχθεί στη διοργάνωση ο αντικαταστάτης του, ως εκπρόσωπος της ομάδας, ο οποίος κατά την παραλαβή θα πρέπει να έχει μαζί του την ταυτότητά του και το αποδεικτικό της κατάθεσης του αντιτίμου της συμμετοχής της ομάδας.

Σε περίπτωση που υπάρχουν ανήλικοι δρομείς στην ομάδα, ο αρχηγός της ομάδας καθίσταται υπεύθυνος να προσκομίσει τις υπεύθυνες δηλώσεις συγκατάθεσης των κηδεμόνων, προκειμένου να παραλάβει τον εξοπλισμό τους.

γ. Elite Αθλητές

Η διοργάνωση θα παρέχει συγκεκριμένο αριθμό δωρεάν συμμετοχών σε αθλητές όπου έχουν πετύχει την τελευταία 2ετία επιδόσεις καλύτερες από αυτές που αναγράφονται στον παρακάτω πίνακα σε επίσημους αγώνες.

Απόσταση

Άνδρες

Γυναίκες

Μαραθώνιος

2:45:00

3:05:00

Ημιμαραθώνιος

1:18:00

1:28:00

10χλμ.

0:35:00

0:42:00

5χλμ.

0:17:00

0:20:30

Σημ.: Η επίτευξη των συγκεκριμένων επιδόσεων δεν είναι δεσμευτική για την οργανωτική επιτροπή. Η τελική επιλογή θα γίνει από την οργανωτική επιτροπή όπου και θα ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους αθλητές. Η οργανωτική επιτροπή διατηρεί το απόλυτο δικαίωμα της επιλογής των Elite αθλητών.

Οι ενδιαφερόμενοι δρομείς θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τους υπεύθυνους της διοργάνωσης στο info@patrahalfmarathon.gr το λιγότερο 3 εβδομάδες πριν τη διεξαγωγή του αγώνα, αναφέροντας εκτός από το ονοματεπώνυμο κα την ημερομηνία γέννησης, την επίδοση που έχουν πετύχει και τη χρονιά και τη διοργάνωση που το πέτυχαν.

5.4 Κατηγορίες και παροχές πακέτων συμμετοχής

Κάθε δρομέας είτε έχει εγγραφεί ατομικά είτε ομαδικά στους αγώνες του Ημιμαραθώνιου και των 5χλμ. μπορεί να επιλέξει ανάμεσα στα δύο διαθέσιμα πακέτα συμμετοχής: το Απλό ή το Ενισχυμένο πακέτο

Η συμμετοχή με το Απλό πακέτο περιλαμβάνει τα παρακάτω:

1. Αριθμό συμμετοχής.
2. Ηλεκτρονική χρονομέτρηση.
3. Τροφοδοσία κατά μήκος της διαδρομής και στον τερματισμό.
4. Υγειονομική και ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης.
5. Φύλαξη προσωπικών αντικειμένων.
6. Αναμνηστικό μετάλλιο και ηλεκτρονικό δίπλωμα συμμετοχής.
7. Τσάντα φύλαξης/μεταφοράς προσωπικών αντικειμένων.
8. Εκπτώσεις σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις εστίασης και φιλοξενίας της πόλης της Πάτρας.

Η συμμετοχή με το Ενισχυμένο πακέτο περιλαμβάνει ό,τι και το Απλό και επιπλέον το αναμνηστικό ειδικά σχεδιασμένο τεχνικό tshirt της διοργάνωσης.

Στον Παιδικό Αγώνα 1 χλμ. η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ και υπάρχει μόνο ένα πακέτο που περιλαμβάνει τα παρακάτω:

1. Αριθμό συμμετοχής.
2. Ηλεκτρονική χρονομέτρηση.
3. Τροφοδοσία κατά μήκος της διαδρομής και στον τερματισμό.
4. Υγειονομική και ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης.
5. Φύλαξη προσωπικών αντικειμένων.
6. Αναμνηστικό μετάλλιο και ηλεκτρονικό δίπλωμα συμμετοχής.

6. Αντίτιμο Συμμετοχής

Το αντίτιμο συμμετοχής ανά Αγώνα Δρόμου φαίνεται στον παρακάτω πίνακα:

6.1 Αντίτιμο συμμετοχής

Απόσταση/Είδος εγγραφής

Ατομική Ενισχυμένο πακέτο

Ατομική
Απλό
πακέτο

Ομαδική Ενισχυμένο πακέτο

Ομαδική
Απλό
πακέτο

Ημιμαραθώνιος

24€

19€

20€

15€

Αγώνας Δρόμου 5χλμ.

12€

7€

11€

6€

Αγώνας Δρόμου 1χλμ.

Δωρεάν

Δωρεάν

Δωρεάν

Δωρεάν


Early Bird Ημιμαραθώνιου

Οι διοργανωτές θέλοντας να επιβραβεύσουν τους δρομείς που θα εξασφαλίσουν έγκαιρα τη συμμετοχής τους στον αγώνα διαθέτουν συγκεκριμένους αριθμούς εγγραφών σε όλα τα πακέτα σε δύο περιόδους με προνομιακές τιμές και έκπτωση 6€/ εγγραφή στην Α Περίοδο και 4€/εγγραφή στην Β Περίοδο. Οι τιμές της Β Περιόδου θα ισχύουν αυτόματα μόλις εξαντληθούν της Α Περιόδου. Μετά την εξάντληση και των πακέτων της Β Περιόδου θα ισχύουν οι αρχικές τιμές που αναγράφονται παραπάνω.

Ατομική
Ενισχυμένο
Ατομική
Απλό
Ομαδική Ενισχυμένο Ομαδική Απλό

Α 
Περιόδος 
Αριθμός πακέτων προσφοράς 60 SOLD OUT 120 SOLD OUT 15 45
  Τιμή
προσφοράς (€)
18 13 14 9
Β Περίοδος Αριθμός πακέτων προσφοράς 60 SOLD OUT 120 SOLD OUT 15 45
Τιμή προσφοράς (€) 20 15 16 11


Early Bird
Αγώνα Δρόμου 5χλμ.

Οι διοργανωτές θέλοντας να επιβραβεύσουν τους δρομείς που θα εξασφαλίσουν έγκαιρα τη συμμετοχής τους στον αγώνα διαθέτουν συγκεκριμένους αριθμούς εγγραφών σε όλα τα πακέτα σε δύο περιόδους με προνομιακές τιμές και έκπτωση 2€/ εγγραφή στην Α Περίοδο και 1€/εγγραφή στην Β Περίοδο. Οι τιμές της Β Περιόδου θα ισχύουν αυτόματα μόλις εξαντληθούν της Α Περιόδου. Μετά την εξάντληση και των πακέτων της Β Περιόδου θα ισχύουν οι αρχικές τιμές που αναγράφονται παραπάνω.

Ατομική
Ενισχυμένο
Ατομική
Απλό
Ομαδική Ενισχυμένο Ομαδική Απλό

Α Περιόδος
 
Αριθμός πακέτων προσφοράς 90 SOLD OUT 150 SOLD OUT 30 90 SOLD OUT
  Τιμή
προσφοράς (€)
10 5 9 4
Β Περίοδος Αριθμός πακέτων προσφοράς 90 SOLD OUT 150 SOLD OUT 30 90 SOLD OUT
Τιμή
προσφοράς (€)
11 6 10 5

6.3 Τρόποι Πληρωμής

Online πληρωμή με πιστωτική, χρεωστική ή προπληρωμένη κάρτα των μέσω της επίσημης ιστοσελίδας www.patrahalfmarathon.gr

ΠΡΟΣΟΧΗ: Για να θεωρηθεί μία εγγραφή ολοκληρωμένη και να είναι έγκυρη η συμμετοχή θα πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί αίτηση συμμετοχής και η εξόφληση του κόστους συμμετοχής.,

7. Παραλαβή Πακέτου Συμμετοχής

Η γραμματεία της διοργάνωσης και η παράδοση του race kit των συμμετεχόντων θα φιλοξενηθούν στις εγκαταστάσεις της εφημερίδας ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 📌επί της οδού Μαιζώνος 206 και Παπαφλέσσα στην Πάτρα.
Ο εκδοτικός όμιλος της αρχαιότερης περιφερειακής εφημερίδας ανοίγει τις πόρτες του, για να υποδεχθεί στον χώρο του φουαγιέ περισσότερους από 2.500 δρομείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Η γραμματεία θα λειτουργήσει τις εξής ημέρες και ώρες:
🗓️ Παρασκευή 7/4 🕘 16:00 – 20:00
🗓️ Σάββατο 8/4 🕘10:00 – 18:00
Υπενθυμίζουμε ότι το σύστημα εγγραφών θα παραμείνει ανοικτό μέχρι και την 🗓️ Τρίτη 4 Απριλίου στις 14:00.
Η γραμματεία θα λειτουργήσει και την ημέρα του αγώνα 📌 στην πλατεία Γεωργίου Α από τις 🕡7:30 αποκλειστικά και μόνο για δρομείς που έχουν ολοκληρωμένη εγγραφή και έχουν μαζί τους το επίσημο 📧 email της διοργάνωσης (ηλεκτρονικά ή σε εκτύπωση) όπου αναγράφεται ο αριθμός συμμετοχής τους.
Την ημέρα του αγώνα δεν θα πραγματοποιηθούν νέες εγγραφές.

Η παραλαβή του πακέτου συμμετοχής θα γίνεται αυτοπροσώπως με την επίδειξη αποδεικτικού ταυτότητας ή του επίσημου mail της διοργάνωσης.

Παρραλαβή μπορεί να γίνει και για λογαριασμό τρίτου με την επίδειξη του αντίστοιχου Mail επιβεβαιώσης σε ηλεκτρονική ή έντυπη μορφή.

8. Προσέλευση Δρομέων – Φύλαξη προσωπικών αντικειμένων

Όλοι οι δρομείς θα πρέπει να βρίσκονται στο χώρο αφετηρίας του αγώνα τους τουλάχιστον 60 λεπτά πριν την ώρα εκκίνησης.

Την ημέρα του αγώνα θα λειτουργήσει χώρος φύλαξης προσωπικών αντικειμένων στην Πλατεία Βασ. Γεωργίου Α. Δεκτές θα γίνονται μόνο οι τσάντες φύλαξης/μεταφοράς που έχουν δοθεί από τη διοργάνωση και θα πρέπει να έχει κολληθεί το σχετικό αυτοκόλλητο που θα περιέχεται στο πακέτο συμμετοχής.

9. Υγειονομική Κάλυψη

Σε κάθε περίπτωση όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με αποκλειστικά δική τους ευθύνη.

– Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί, κατά τη διάρκεια του αγώνα, σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ και οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου.
– Συστήνεται στους συμμετέχοντες να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρικές εξετάσεις και να έχουν ιατρική βεβαίωση σχετικά με την ικανότητά συμμετοχής σε αθλητική δραστηριότητα.
– Από τους διοργανωτές δε θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για κανένα αθλητή/τρια, αφού όλοι οι συμμετέχοντες/σες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη των κηδεμόνων τους.

10. Σταθμοί Υποστήριξης

10.1 Κατά μήκος της διαδρομής του Ημιμαραθωνίου θα υπάρχουν 7 σταθμοί υποστήριξης των δρομέων, ξεκινώντας από το 5ο χλμ. ή και νωρίτερα σε περίπτωση ακραίων καιρικών συνθηκών (υψηλή ζέστη και υγρασία)
– Εμφιαλωμένο νερό διατίθεται στους συμμετέχοντες στον Τερματισμό καθώς και ανά 2,5χλμ. μετά το 5ο χλμ.
– Ενεργειακό ποτό θα διατίθεται στους σταθμούς στο 5ο χλμ στο 10ο χλμ., 15ο χλμ., 20ο χλμ..
– Χημικές τουαλέτες θα υπάρχουν ανά 5χλμ στη διαδρομή.
– Ιατρική υποστήριξη θα υπάρχει στην αφετηρία, σε όλους τους σταθμούς της διαδρομής και στον τερματισμό.
– Στον τερματισμό θα διατίθεται εμφιαλωμένο νερό και ενεργειακά ποτά για τους δρομείς του Ημιμαραθωνίου.

11. Χιλιομετρικές Ενδείξεις

Σε όλες τις διαδρομές θα υπάρχοει εμφανής σήμναση ανά χιλιόμετρο.

12. Χρονικό Όριο Ολοκλήρωσης Αγώνων

Το χρονικό όριο τερματισμού για το Ημιμαραθώνιο δρόμο είναι οι 3 ώρες από τη στιγμή που θα δοθεί η εκκίνηση. Για τα 5χλμ το αντίστοιχο όριο είναι τα 55 λεπτά.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι αθλητές που τυχόν συνεχίζουν την προσπάθειά τους πέραν του καθορισμένου χρονικού ορίου, πρέπει να γνωρίζουν ότι τρέχουν ή βαδίζουν με δική τους ευθύνη.
Η Τροχαία θα παραδίδει στην κυκλοφορία την αγωνιστική διαδρομή σταδιακά, μετά τη διέλευση και του τελευταίου δρομέα από τους σταθμούς τροφοδοσίας εντός του καθορισμένου χρονικού ορίου.

13. Ηλεκτρονική Χρονομέτρηση – Αποτελέσματα

13.1 Ηλεκτρονική Χρονομέτρηση

Την ηλεκτρονική χρονομέτρηση όλων των Δρόμων καθώς και τον υπολογισμό και δημοσίευση των αποτελεσμάτων σε πραγματικό χρόνο θα αναλάβει επίσημη εταιρεία χρονομέτρησης.

Τάπητες ηλεκτρονικού ελέγχου και χρονομέτρησης, για την καταγραφή των ενδιάμεσων χρόνων θα υπάρχουν:
Ημιμαραθώνιος: στην εκκίνηση, στα σημεία αναστροφών, και στον τερματισμό.
Αγώνας Δρόμου 5 χλμ.: στην εκκίνηση, στα σημεία αναστροφών, και στον τερματισμό.
Οι αγωνιζόμενοι που δεν θα εμφανίζουν ηλεκτρονική ένδειξη στα παραπάνω αναφερόμενα σημεία θα ακυρώνονται των αγώνων.

13.2 Αποτελέσματα

Τα ανεπίσημα αποτελέσματα θα ανακοινώνονται σε πραγματικό χρόνο στο διαδίκτυο, δίνοντας τη δυνατότητα σε όποιον ενδιαφέρεται να υποβάλλει ένσταση εντός πέντε ημερολογιακών ημερών. Τα επίσημα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν εντός δέκα εργασίμων ημερών.

14. Κανονισμοί

Οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους κανονισμούς του ΣΕΓΑΣ, της World Athletics και της AIMS.

Απαγορεύεται οποιαδήποτε «εξωτερική» βοήθεια ή συνοδεία κατά την διάρκεια του αγώνα στους συμμετέχοντες δρομείς από συνοδούς με οποιοδήποτε τρόπο ή μέσω, χωρίς την πρότερη έγκριση από τους διοργανωτές.

Οι δρομείς οφείλουν να παραλάβουν αποκλειστικά από το Κέντρο Εγγραφών τον αγωνιστικό τους εξοπλισμό, καθώς επίσης και το αναμνηστικό υλικό της διοργάνωσης.

15. Όροι συμμετοχής

Όλοι οι συμμετέχοντες δηλώνουν υπεύθυνα ότι:

– έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρικές εξετάσεις και είναι απολύτως υγιής για να συμμετέχουν στην παρούσα αθλητική δραστηριότητα.

– αποδέχονται πλήρως την ευθύνη για κάθε τραυματισμό ή ατύχημα που μπορεί να προκληθεί από και προς το χώρο διεξαγωγής του αγώνα, ή κατά τη διάρκειά του, καθώς και για ότι μπορεί να προκύψει κατά τη συμμετοχή στον αγώνα όπως πτώσεις (που μπορούν να προκληθούν κατά την επαφή με άλλους συμμετέχοντες) κακές καιρικές συνθήκες, κίνηση αλλά και κακή κατάσταση του οδοστρώματος.

– παραιτούνται από οποιαδήποτε απαίτηση από τους διοργανωτές, χορηγούς και οποιονδήποτε εμπλέκεται άμεσα ή έμμεσα με τη διεξαγωγή του αγώνα και αποδέχονται ότι τα παραπάνω πρόσωπα δεν φέρουν καμία νομική ευθύνη για ότι μπορεί να προκύψει κατά τη συμμετοχή τους.

Επιπλέον:

– Οι συμμετέχοντες δίνουν την έγκρισή τους στους διοργανωτές να χρησιμοποιήσουν φωτογραφίες τους ή βίντεο από τον αγώνα, ή οποιαδήποτε άλλη καταγραφή χωρίς να έχουν καμία οικονομική απαίτηση.

– Η εγγραφή θα θεωρείται ολοκληρωμένη εφόσον έχει πραγματοποιηθεί τόσο η ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής όσο και η πληρωμή του αντίστοιχου κόστους. Τα τραπεζικά ή άλλα έξοδα επιβαρύνουν τον συμμετέχοντα.

 – Η πληρωμή του κόστους συμμετοχής θα πρέπει να γίνεται εντός 2 εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία δήλωσης διαφορετικά η εγγραφή θα μπορεί να θεωρείται άκυρη.

– Οι δηλώσεις συμμετοχής είναι προσωπικές και δεν μεταφέρονται σε τρίτους σε καμία φάση της περιόδου εγγραφών. 

– Σε περίπτωση που συμμετέχοντας ενώ έχει ολοκληρώσει την εγγραφή του δεν διαθέτει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και όλα όσα αναφέρονται στην παράγραφο «Δικαίωμα συμμετοχής – Όριο Συμμετοχών», θα χάνει το δικαίωμα συμμετοχής του, θα του παραδίδεται το πακέτο συμμετοχής του εκτός από τον αριθμό συμμετοχής με το τσιπ χρονομέτρησης (αν το επιθυμεί) και δεν θα έχει δικαίωμα επιστροφής του κόστους συμμετοχής.

– Ακυρώσεις συμμετοχής και επιστροφή του κόστους συμμετοχής θα πραγματοποιούνται σε περιπτώσεις που έχουν κατατεθεί σχετικά αιτήματα αποκλειστικά και μόνο με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μέχρι και την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023 στις 23:59. Μετά από την ημερομηνία αυτή δεν θα πραγματοποιηθεί καμία ακύρωση και επιστροφή του κόστους. Η επιστροφή των χρημάτων θα πραγματοποιηθεί εντός 30 ημερών από την ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα.

– Σε περίπτωση αναβολής της διοργάνωσης οι συμμετοχές θα μεταφερθούν για την νέα ημερομηνία που θα ορίσει η οργανωτική επιτροπή.

– Οι συμμετέχοντες δρομείς οφείλουν να φέρουν τον αριθμό συμμετοχής τους, που τους έχει δοθεί από την Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα, στο μπροστινό μέρος του στήθους τους. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση είναι ενδεχόμενο να αποκλειστούν από τον αγώνα.

– Απαγορεύεται η βοήθεια στους δρομείς από άλλους συναθλητές με ποδήλατα. Σε περίπτωση κάτι τέτοιο συμβεί θα ακυρώνεται αυτόματα ο αγωνιζόμενος.

–  Οι διοργανωτές έχουν το δικαίωμα να προβούν στην αλλαγή της προκήρυξης του αγώνα, σύμφωνα με την επιδημιολογική κατάσταση και τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων και της κυβέρνησης.

– Οι διοργανωτές έχουν το δικαίωμα αλλαγής των όρων συμμετοχής ή άλλων στοιχείων της προκήρυξης χωρίς προηγούμενη ενημέρωση, αφού όμως προβούν στην σχετική ανακοίνωση.


ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΧΡΥΣΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ

ΑΣΗΜΕΝΙΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

ΘΕΣΜΙΚΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

ΑΙΓΙΔΕΣ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

EVENT MANAGEMENT

Η υποστήριξη των χορηγών είναι σημαντική σε κάθε αθλητικό event.
Μπορείτε και εσείς να συνδεθείτε με τον Ημιμαραθώνιο Πάτρας και να γίνετε μέλος αυτής της μεγάλης γιορτής του αθλητισμού!Για περισσότερες λεπτομέρειες για τα χορηγικά πακέτα στείλτε μας μήνυμα στο [email protected] και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας!
facebook
instagram