Κορυφαία ονόματα στον 1ο Διεθνή Ημιμαραθώνιο Πάτρας

Κορυφαία ονόματα στον 1ο Διεθνή Ημιμαραθώνιο Πάτρας

Πέρα από κάθε προσδοκία εξελίχθηκε η πορεία των εγγραφών για τον πρώτο Ημιμαραθώνιο Πάτρας που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Απριλίου. Έτσι, ο αγώνας, που διεξάγεται φέτος για πρώτη φορά, ξεκινά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο καθώς έγινε sold out με πάνω από 2.500 εγγραφές τόσο στον κύριο αγώνα της διοργάνωσης, τον Ημιμαραθώνιο, όσο και στον αγώνα 5χλμ. αλλά και τον παιδικό αγώνα του 1 χλμ.

Υψηλές επιδόσεις παντού!

Οι διοργανωτές, έχουν θέσει ως στόχο, ο Ημιμαραθώνιος της Πάτρας να πρωταγωνιστήσει όχι μόνο για την ποιότητα της διοργάνωσης και την μαζικότητα των συμμετοχών, αλλά και για τις υψηλές επιδόσεις που μπορούν να επιτευχθούν στην εύκολη διαδρομή μου διαθέτει.

Οι συμμετέχοντες στον Ημιμαραθώνιο της Πάτρας εκτός από την ευκαιρία για να κάνουν ρεκόρ οι ίδιοι λόγω της εύκολης και επίπεδης διαδρομής θα «συναγωνιστούν» με μεγάλα ονόματα τόσο της διεθνούς δρομικής σκηνής, όσο και της χώρας μας.

Στις γυναίκες, το παρών θα δώσει η Βρετανίδα Calli Thackery, 6η στους Πανευρωπαϊκούς στο Μόναχο πέρσι στα 5.000μ., η οποία βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα, καθώς την περασμένη Κυριακή έλαβε μέρος στον Ημιμαραθώνιο του Βερολίνου πετυχαίνοντας 1:09:01 που την έφερε στην 6η θέση, βελτιώνοντας το ρεκόρ της στην απόσταση που είχε κάνει στον Ημιμαραθώνιο της Κοπενγχάγης το φθινόπωρο του 2022 (1:09:02).

Μαζί της θα είναι και η Liliana Maria Dragomir από τη Ρουμανία η οποία έχει στον Ημιμαραθώνιο 1:14:02, με συμμετοχές σε αγώνες από 5.000 μ., 10.000μ., Μαραθώνιο και 50χλμ.

Calli Thackery

Liliana Maria Dragomir

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Από πλευράς ανδρών ξεχωρίζουν ο Αμερικανός Nick Hauger με 1:03:49, χρόνο που πέτυχε στον πρόσφατο Ημιμαραθώνιο της Νέας Υόρκης τον περασμένο Μάρτιο αλλά και επίδοση 2:12.59 στον μαραθώνιο, αλλά και ο Ivan Siuris από την Μολδαβία με ρεκόρ στην απόσταση 1:04:53 και χρόνο στον μαραθώνιο 2:13:38 στην Σεβίλλη το 2022.

Nick Hauger

Ivan Siuris

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Φυσικά δεν λείπουν και οι μεγάλοι αθλητές και από τη χώρα μας με την Γκλόρια Πριβιλέτζιο (1:16:25 Ημιμαραθώνιος Βαρκελώνης 2020) και Μιχάλη Παρμάκη (1:07:06 Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης 2015) να ξεχωρίζουν, ενώ μαζί τους θα είναι και οι Δήμος Μαγγίνας (1:07:12 Ημιμαραθώνιος Αμβούργου 2018) και Λάμπρος Μαλτέζος (1:10:51 Ημιμαραθώνιος Αθήνας 2022).

O τερματισμός της Γλόρια Πριβιλέτζιο στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας το 2021.

Ο Μιχάλης Παρμάκης τερματίζει πρώτος στον 12ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος»

Πάντως ένα είναι το σίγουρο! Την Κυριακή 9 Απριλίου αναμένεται ο Ημιμαραθώνιος της Πάτρας να συγκεντρώσει πάνω του τα φώτα της δρομικής σκηνής και αναμένουμε να παρακολουθήσουμε ωραίες και γρήγορες κούρσες.

 

πηγή: runnermagazine.gr

 

 

 

facebook
instagram
youtube