ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΧΟΡΗΓΟΥΣ ΜΑΣ

ΠΛΑΤΙΝΕΝΙΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ

ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ MHXANHMATA

Η ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ MHXANHMATA ιδρύθηκε από τον Κ.Θ. Καλλέργη στην Πάτρα στις αρχές της δεκαετίας του 1980. Πρόκειται για ένα διεθνές κέντρο μεταχειρισμένων μηχανημάτων και αυτοκινήτων, όπου μπορεί κανείς να βρει επιλεγμένα μηχανήματα σε άριστη κατάσταση, με μικρό χρόνο χρήσεως, άρτια συντηρημένα από τις κατασκευάστριες εταιρείες αλλά και με εγγύηση για την καλή λειτουργία τους.

Η ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ MHXANHMATA είναι από τις πρώτες εταιρείες εισαγωγής χωματουργικών μηχανημάτων στην Πελοπόννησο και γι’ αυτό έχει δημιουργήσει ένα ισχυρό όνομα που συνοδεύεται από εμπιστοσύνη και αξιοπιστία. Η τεχνογνωσία πάνω στο συγκεκριμένο αντικείμενο και η παροχή υπηρεσιών με τρόπο άμεσο και αποτελεσματικό έχουν καταστήσει την επιχείρηση κορυφαία στο χώρο των χωματουργικών μηχανημάτων.

ΧΡΥΣΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ

Coffee Island

Η Coffee Island στο πλαίσιο του προγράμματος Βιώσιμης Ανάπτυξης, παραμένει σταθερή στη δέσμευσή της για στήριξη των τοπικών κοινωνιών σε όλη την έκταση λειτουργίας του δικτύου. Η στήριξη της τοπικής τουριστικής ανάπτυξης και η προώθηση του αθλητισμού ως τρόπου ζωής συνδυάζονται απόλυτα για τη δημιουργία ενός πιο υγιούς και δυναμικού κοινωνικού περιβάλλοντος.

Η Coffee Island ξεκίνησε το 1999 από την Πάτρα και στην τρίτη δεκαετία λειτουργίας της είναι η Νο 1 αλυσίδα καφεστίασης στην Ελλάδα και η «Καλύτερη Αλυσίδα Καφέ στη Νότια Ευρώπη 2022» (Allegra European Awards). Το δίκτυο των 487 καταστημάτων απλώνεται σε 50 νομούς και 114 πόλεις της Ελλάδας αλλά και σε 55 σημεία στο εξωτερικό (Κύπρος, Λονδίνο, Ελβετία, Ρουμανία, Τορόντο, Αίγυπτος & Ντουμπάϊ) ενώ τα προϊόντα καφεκοπτείου διατίθενται και στο οργανωμένο λιανεμπόριο.

Με αφοσίωση στο αύριο, συνεχίζει να στηρίζει και να δημιουργεί δράσεις Βιώσιμης Ανάπτυξης για τον Άνθρωπο, την Κοινωνία και το Περιβάλλον μαζί με τους καλλιεργητές καφέ, τους ιδιοκτήτες καφεκοπτείων και τους καταναλωτές. Βοηθά έμπρακτα τις τοπικές κοινωνίες, μειώνει το περιβαλλοντικό αποτύπωμά της και δεσμεύεται για ποιοτικά και ασφαλή προϊόντα.

Υποστηρίζει την άμεση συνεργασία (Direct Trade) με παραγωγούς ή συνεταιρισμούς στις χώρες παραγωγής καφέ. Διαθέτει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις επεξεργασίας καφέ και αποθήκευσης, όπου επεξεργάζονται και καβουρδίζονται 1400 τόνοι καφέ τον χρόνο.

Απασχολεί 225 εργαζόμενους, συνεργάζεται με 513 επιχειρηματίες μέσω συστήματος δικαιόχρησης, ενώ στο δίκτυό της εργάζονται πάνω από 3.500 εκπαιδευμένοι barista και διανομείς. Συνεισφέρει φορολογικά στην εθνική οικονομία, επιστρέφει αξία στην ελληνική κοινωνία και δίνει ευκαιρίες ανάπτυξης σε 817 συνεργαζόμενες ελληνικές εταιρίες-προμηθευτές.

Επισκεφτείτε την Coffee Island και στα:
https://www.coffeeisland.gr/
https://corporate.coffeeisland.gr/
https://www.instagram.com/coffee_island_official
https://www.facebook.com/CoffeeIslandGreece/?fref=ts

My Way Hotel & Events

Τo My Way Hotel & Events, μια ανάσα από την καρδιά του ιστορικού και εμπορικού κέντρου της Πάτρας, δεσπόζει στην παραλιακή είσοδο της πόλης που χαϊδεύουν τα νερά του Πατραϊκού Κόλπου. Πρόκειται για τετράστερη πρόταση φιλοξενίας και απευθύνεται στο ευρύτερο κοινό των επισκεπτών.

Με 63 υποδειγματικά ευρύχωρα δωμάτια και 2 εκλεπτυσμένες σουίτες, ταχύτατα καθιερώθηκε ως το πιο αγαπημένο city hotel με την ασυναγώνιστη θέα, τη στρατηγική θέση και τις πολύπλευρες παροχές. Με όλα τα μπαλκόνια να «βλέπουν» στη θάλασσα, αποτελεί την φιλόδοξη «επόμενη μέρα» μιας καθολικής ανάπλασης γνώριμων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων που ευτύχισαν να αξιοποιηθούν, όπως τους αρμόζει.

Αγναντεύοντας την Όθωνος – Αμαλίας και τον Μώλο, αλλά και μέχρι τον εμβληματικό Άγιο Ανδρέα και την Πλαζ, το My Way βάζει σε πειρασμό τουρίστες κάθε κατηγορίας, αλλά και τους ίδιους τους κατοίκους της Πάτρας.

Πρόκειται για τον απόλυτο ορισμό του «value for money». Το πρωινό είναι πάρα πολύ πλούσιο και χορταστικό με έμφαση στα εκλεκτικά τοπικά προϊόντα. Η κουζίνα και το room service λειτουργούν all day, πάντα σε ετοιμότητα να ικανοποιήσουν κάθε απαίτηση. Ενδεικτικά της ποιότητας του εξoπλισμού των δωματίων είναι τα κρεβάτια και τα στρώματα της Cocomat που εγγυώνται μελετημένη ανάπαυση και θαλπωρή, αλλά και το «γεμάτο» mini bar.

Το My Way Ηotel & Events διαθέτει μια άπλετη συνεδριακή σάλα δυναμικού 400 ατόμων, όπου πραγματοποιούνται ποικίλες εκδηλώσεις (συναντήσεις, συγκεντρώσεις, επαγγελματικά και εορταστικά events, ομιλίες, γάμοι κ.λπ.) και βέβαια πολυτελείς και σύγχρονους χώρους υποδοχής. Μοναδικό ατού, βέβαια, το ονομαστό roof garden, ένα super πανοραμικό hot spot, που δικαίως εξελίχθηκε σε talk of the town.

«Ψυχή» όλων των παραπάνω η Σοφία και η Διονυσία Στεφανοπούλου που εποπτεύουν και ενορχηστρώνουν με μεράκι και ενθουσιασμό το καθετί, αλλά και ένα πολυμελές επαγγελματικό team προσωπικού. Άπαντες τιμούν το όραμα ενός πατρινού ευεργέτη, ο οποίος ένιωσε πιο Έλληνας από ποτέ προοδεύοντας και ευημερώντας στην Αμερική, έτσι ώστε να επιστρέψει στα πάτρια εδάφη ατενίζοντας ένα μέλλον ανάπτυξης και δημιουργίας.

Volton

H Volton είναι μέλος ενός ισχυρού επιχειρηματικού Ομίλου που εκτείνεται στον χώρο της ναυτιλίας, των τηλεπικοινωνιών, των κατασκευών, των media και της ενέργειας.

Οι πελάτες της Volton αποτελούν την κινητήριο δύναμή της πίσω από κάθε καινοτομία της. Η εταιρεία συνεχίζει να σχεδιάζει «καθαρά» και «έξυπνα» προϊόντα και υπηρεσίες, παρέχοντας μοναδικά προνόμια σε κάθε πελάτη. Στο Volton Shop Πάτρας (Αγ. Ανδρέου 24) προσφέρεται ενημέρωση για λύσεις ενέργειας που ταιριάζουν στις ανάγκες τόσο των νοικοκυριών όσο και των επιχειρήσεων.

ΑΣΗΜΕΝΙΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ

Ανδρικόπουλος ΑΕΒΕ

Η Ανδρικόπουλος ΑΕΒΕ, με βαθιά οικολογική και κοινωνική συνείδηση, συμμετέχει σε διάφορες πρωτοβουλίες με γνώμονα τον σεβασμό προς το περιβάλλον και τη φιλανθρωπική στήριξη. Ενδεικτικά:

 • Συσκευάζει και ανακυκλώνει το σύνολο των χάρτινων και πλαστικών υλικών συσκευασίας που χρησιμοποιεί.
 • Διαθέτει σε όλα τα καταστήματα σωλήνες ανακύκλωσης μπαταριών ΑΦΗΣ προς διευκόλυνση των καταναλωτών και των εργαζομένων.
 • Ενισχύει την ανακύκλωση συγκεκριμένων λαμπτήρων με την εγκατάσταση ειδικών κάδων συλλογής και ανακύκλωσης σε επιλεγμένα καταστήματα.
 • Στηρίζει τη φιλανθρωπική ενέργεια της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών, τοποθετώντας στα καταστήματα καλάθια τροφίμων τα οποία όταν γεμίζουν, δωρίζονται σε άπορους συμπολίτες μας.
 • Συμμετέχει σε κοινωνικά δρώμενα της ευρύτερης περιοχής, τα οποία στηρίζει με χορηγίες προϊόντων και άλλες δωρεές.
 • Συλλέγει σε όλα τα καταστήματα πλαστικά καπάκια τα οποία και δίνει για την κατασκευή αναπηρικών αμαξιδίων.
 • Ανακυκλώνει, με τη χρήση ειδικών κάδων, το μαγειρεμένο λάδι.

Τα πρώτα βήματα της επιχείρησης έγιναν το 1975, όταν τα αδέρφια Βασίλης και Κώστας Ανδρικόπουλος άνοιξαν ένα παραδοσιακό  παντοπωλείο επί της οδού Τριών Ναυάρχων στην Πάτρα. Το 1984 άνοιξε το δεύτερο κατάστημα κοντά στην πλατεία Μαρούδα, επί της οδού Καρατζά και σήμερα λειτουργούν 14 καταστήματα σε όλη την Πάτρα.

ΒΙΚΟΣ Α.Ε.

Το φυσικό μεταλλικό νερό ΒΙΚΟΣ συμμετέχει σε γεγονότα που ενισχύουν τον ευγενή ανταγωνισμό στον αθλητισμό και επενδύει σε δράσεις που προάγουν την ομαδικότητα, την προσπάθεια και την αθλητική αρετή.

Μέσα από την παρουσία του σε δρομικά γεγονότα το φυσικό μεταλλικό νερό ΒΙΚΟΣ ενθαρρύνει την αθλητική δραστηριότητα και προάγει έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Με κάθε γουλιά φυσικού μεταλλικού νερού ΒΙΚΟΣ οι αθλητές αισθάνονται την αναζωογόνηση και την ενέργεια που χρειάζονται για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του αγώνα.

CustomPrints

Το φυσικό μεταλλικό νερό ΒΙΚΟΣ συμμετέχει σε γεγονότα που ενισχύουν τον ευγενή ανταγωνισμό στον αθλητισμό και επενδύει σε δράσεις που προάγουν την ομαδικότητα, την προσπάθεια και την αθλητική αρετή.

Μέσα από την παρουσία του σε δρομικά γεγονότα το φυσικό μεταλλικό νερό ΒΙΚΟΣ ενθαρρύνει την αθλητική δραστηριότητα και προάγει έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Με κάθε γουλιά φυσικού μεταλλικού νερού ΒΙΚΟΣ οι αθλητές αισθάνονται την αναζωογόνηση και την ενέργεια που χρειάζονται για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του αγώνα.

ΔΙΗΧΟ

Έχοντας ως αφετηρία τον κόσμο των μουσικών πραγμάτων και με μια μακρά πορεία πολύπλευρης ενασχόλησης με τον χώρο των εκδηλώσεων, το ΔΙΗΧΟ αποτελεί πλέον μια από τις σημαντικότερες και πιο καταρτισμένες εταιρείες στον τομέα της οπτικοακουστικής κάλυψης γεγονότων ποικίλου χαρακτήρα. Το ξεκίνημα ως μουσική σχολή το 2000 στην Πάτρα, η επέκταση των δραστηριοτήτων του στην πώληση μουσικών οργάνων το 2007, την εγκατάσταση εξοπλισμού σε επαγγελματικούς και ιδιωτικούς χώρους και μεταγενέστερα στη φωτιστική και οπτικοακουστική επένδυση συναυλιών και παραστάσεων, διαμόρφωσαν ένα υπόβαθρο βαθιάς τεχνογνωσίας, ικανό να υποστηρίξει κάθε ιδέα και περίσταση.

Το ΔΙΗΧΟ έχει βρεθεί σε αξιοσημείωτους χώρους πολιτισμού τόσο στην Πάτρα όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, Εθνική Λυρική Σκηνή, Αρχαιολογικός Χώρος Δήλου, Ρωμαϊκό Ωδείο Πατρών, Θέατρο Αρχαίας Ολυμπίας, Κάστρο Μυστρά, Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Έχει καλύψει μεγάλα φεστιβάλ, όπως το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας, Παπάγου, Καλαβρύτων, το Up Festival, το Westside Festival και άλλα, ενώ έχει αναλάβει την εκτέλεση σημαντικών παραγωγών, όπως: Mediterranean Beach Games 2019, Πατρινό Καρναβάλι, Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τοξοβολίας.

Σκοπός της εταιρείας είναι η συνεχής αναβάθμιση κι εξέλιξη τόσο του ανθρώπινου δυναμικού όσο και του εξοπλισμού της, προκειμένου να ανταποκρίνεται και στα πιο απαιτητικά projects, κάνοντας κάθε ιδέα δυνατή και κάθε επιθυμία πράξη.

Dole Hellas

Η εταιρεία προωθώντας την υγιεινή διατροφή και τον ενεργό τρόπο ζωής, μετά το πέρας του αγώνα, δίνουν τη δυνατότητα στους δρομείς να απολαύσουν φρέσκες μπανάνες, παρέχοντάς τους έτσι την απαραίτητη ενέργεια και τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται μετά από μια προκλητική προσπάθεια.

Η Dole Hellas, ιδρύθηκε το 1993 και είναι μέλος του παγκόσμιου ομίλου Dole (Dole Group) που αποτελεί τη Νο 1 εταιρεία φρούτων στον κόσμο. Διαθέτει στην ελληνική αγορά μεγάλη ποικιλία φρούτων υψηλότατων ποιοτικών προδιαγραφών. Πιο συγκεκριμένα: Μπανάνες, βιολογικές μπανάνες, μπανανίτο (baby bananas), ανανάδες, μήλα, αχλάδια, πορτοκάλια, σταφύλια, μάνγκο, ακτινίδια, βανίλιες κ.ά. Ως εκ τούτου, η Dole Hellas είναι αυτήν την στιγμή η μοναδική εταιρεία που μπορεί να κάνει μια ολοκληρωμένη πρόταση φρούτων και να καλύψει και τους πιο απαιτητικούς καταναλωτές.

Η Dole ελέγχει απόλυτα όλα τα στάδια παραγωγής και διανομής των προϊόντων της. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο έχει επενδύσει σε δικές της φάρμες έτσι ώστε να ελέγχει απόλυτα και σταθερά την ποιότητα των προϊόντων της, καλύπτοντας έτσι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την όλο και αυξανόμενη ζήτηση.

Επιπλέον, απαντώντας στις ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή επενδύει ιδιαίτερα στα οργανικά προϊόντα. Η Dole Hellas εισάγει εβδομαδιαία βιολογικές μπανάνες ειδικά συσκευασμένες για να διατηρούνται καλύτερα και να προστατεύεται το προϊόν καθώς επίσης και να είναι εύκολα αναγνωρίσιμος από τον καταναλωτή.

Με σκοπό την εκπαίδευση του κοινού και τη στήριξη του εμπορικού της δικτύου στην ελληνική αγορά, η Dole διεξάγει όλα αυτά τα χρόνια ενέργειες επικοινωνίας σε όλα τα εμπορικά κανάλια. Στο πλαίσιο των κοινωνικών της δραστηριοτήτων και έχοντας ως γνώμονα το γεγονός ότι τα προϊόντα της έχουν μόνο θετική συμβολή στην υγεία του κόσμου, πολλές από αυτές τις ενέργειες πραγματοποιούνται σε σημεία όπως χώροι άθλησης, σχολεία κ.ά. όπου η ανάδειξη των στοιχείων της υγιεινής διατροφής και ευεξίας είναι επιβεβλημένη.

Η φιλοσοφία της εταιρείας είναι συνυφασμένη με την ποιότητα που προσφέρει στους καταναλωτές κάτω από την  επωνυμία Dole. Το μότο «ποιότητα, ποιότητα, ποιότητα» του ιδρυτή της εταιρείας, James Dole, ακολουθείται πιστά σε όλα τα χρόνια της ιστορίας της. Σε αυτό ταιριάζει απόλυτα  και το βασικό της μήνυμα «Dole makes you feel good» που αντικατοπτρίζει και τον σεβασμό της εταιρείας προς τους καταναλωτές και την προσήλωσή της στην προσφορά ποιοτικών προϊόντων σε αυτούς.

F PLACE

Στο FPlace πιστεύουν στην εξατομικευμένη προσέγγιση του κάθε αθλούμενου και στην υποστήριξή του στο τρίπτυχο άσκησης, διατροφής και αποκατάστασης. Η ολιστική προσέγγιση αναγνωρίζει την αλληλεξάρτηση αυτών των πτυχών και στοχεύει στη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης και υγιούς αθλητικής εμπειρίας.

Στον τομέα της άσκησης έμπειροι γυμναστές προσαρμόζουν για τον κάθε αθλούμενο προγράμματα άσκησης που προάγουν τη φυσική κατάσταση, τη δύναμη και την αντοχή. Η καθοδήγηση είναι ατομική, ώστε να εξασφαλίζεται ότι η κάθε προπόνηση είναι προσαρμοσμένη στις ανάγκες και στόχους του αθλούμενου. Οι γυμναστές δημιουργούν εμπειρίες που εμπνέουν και υποστηρίζουν την πορεία προς την καλύτερη φυσική κατάσταση, με στόχο η άθληση να γίνει βίωμα. Το πρόγραμμα προσαρμόζεται σε κάθε προπόνηση, καθώς συγχρονίζεται με την πρόοδο και την εξέλιξη του αθλούμενου.

Η εξειδικευμένη διατροφολόγος του κέντρου παρέχει σύγχρονα και εξατομικευμένα προγράμματα διατροφής με στόχο την ανάδειξη της καλύτερης εκδοχής των ενδιαφερομένων και την υιοθέτηση μιας ισορροπημένης διατροφικής συμπεριφοράς που θα συμβάλει στη διατήρηση της υγείας και της βέλτιστης εικόνας μας.

Στον τομέα της φυσικοθεραπείας δίνεται έμφαση στη λεπτομερή αξιολόγηση και την επιλογή της κατάλληλης θεραπευτικής τεχνικής και μέσου που οδηγεί στην αποδοτικότερη επίλυση μυοσκελετικών θεμάτων.

Από το 2019 το κέντρο FPlace λειτουργεί στην Επιδαύρου 2, υποστηρίζοντας κάθε αθλούμενο και δρομέα στην επίτευξη του βέλτιστου επιπέδου υγείας και φυσικής κατάστασης.

GU Energy Labs

Η εταιρία GU Energy Labs έχει έδρα το Berkeley της California στις ΗΠΑ. Είναι η εταιρία που ίδρυσε την κατηγορία των Ενεργειακών Gels, παρουσιάζοντας το πρώτο original Energy Gel το 1993. Η σταθερή και συνεχής προσήλωση της στην καινοτομία, έχει καταστήσει την GU Energy Labs πρωτοπόρο στην κατηγορία της με ηγετική θέση στην παγκόσμια αγορά.

Tα προϊόντα GU Energy Gel, ROCTANE Energy Gel, ROCTANE Energy Drink, τα Energy Stroopwafels, τα Energy Chews, οι Electrolyte Tablets, τα GU Energy Drink και GU Recovery Drink είναι συνώνυμα με τους αθλητές αντοχής παγκοσμίως, παρέχοντας τους ενέργεια που έχει αποδειχθεί επιστημονικά και δοκιμαστεί από κορυφαίους αθλητές στον κόσμο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την GU Energy Greece και τα προϊόντα GU, επισκεφθείτε το www.GUenergy.gr ή το www.GUenergy.com.
Ακολουθήστε την εταιρεία στο Facebook, Twitter και Instagram.

Διεύθυνση: Λεωφ. Αλεξάνδρας 156, 11471, Αθήνα.
Τηλ.: +30.210.6436378
Email: [email protected]

HΡΩΝ

Ο Όμιλος HΡΩΝ επί μία και πλέον 20ετία υπηρετεί τις ανάγκες του Έλληνα καταναλωτή στο πλέον βασικό αγαθό, αυτό της ενέργειας.

Ο ΗΡΩΝ δραστηριοποιείται στην παραγωγή, προμήθεια και εμπορία ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και στην προμήθεια και εμπορία φυσικού αερίου στην Ελλάδα. Έχοντας ξεκινήσει τη λειτουργία του το 2000, ο ΗΡΩΝ ανήκει στον Όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, τον ηγέτη στην παραγωγή ενέργειας από συμβατικές και ανανεώσιμες πηγές (ΑΠΕ) στην Ελλάδα. Ο ΗΡΩΝ ήταν ο πρώτος ιδιωτικός Όμιλος που δραστηριοποιήθηκε στην ελληνική απελευθερωμένη αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και ο πρώτος ιδιωτικός όμιλος που δραστηριοποιήθηκε στην αγορά φυσικού αερίου στην Ελλάδα. Ο ΗΡΩΝ κατασκεύασε και λειτουργεί με επιτυχία τον πρώτο ιδιωτικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο στην Ελλάδα από το 2004.

Όραμα του είναι να βοηθήσει ώστε το αγαθό της ενέργειας να φτάσει σε όλους. Δημιουργεί νέες δυνατότητες, διευρύνει τους ορίζοντες και προσφέρει νέες επιλογές, για όλους, με κορυφαία τεχνολογία, ειλικρίνεια, αξιοπιστία και με αίσθημα ευθύνης.

Ο ΗΡΩΝ φέρνει τη δύναμη της ενέργειας στα χέρια σου. Προχωράει με σταθερά βήματα, διαγράφει ανοδική πορεία και συνεχίζει να εξελίσσεται με αμείωτη δύναμη.

Η μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος υπερβαίνει κάθε επιχειρηματικό στόχο και προτεραιότητα. Η φιλοδοξία του ΗΡΩΝΑ είναι να συνεισφέρει σε μία αρμονική πρόοδο και εξέλιξη, λαμβάνοντας θέση σε μείζονες παγκόσμιες προκλήσεις, όπως είναι η μάχη ενάντια στην υπερθέρμανση, η πρόσβαση όλων στην ενέργεια και η δυνατότητα μετακίνησης.

ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.

Η Ολυμπία Οδός είναι ένα από τα σημαντικότερα εθνικά έργα στρατηγικής σημασίας για την ανάπτυξη της Πελοποννήσου, της Δυτικής Ελλάδας, αλλά και της Ηπείρου. Συνδέει τις τρεις περιφέρειες και την πρωτεύουσα της χώρας με τη σημαντικότερη πύλη της Ελλάδας προς την Ευρώπη, το λιμάνι της Πάτρας.

Ο νέος αυτοκινητόδρομος προσφέρει μια αναβαθμισμένη και ασφαλέστερη σύνδεση προς το νοτιοδυτικό τμήμα της Ελλάδας και συγκεκριμένα προς και από το λιμάνι της Πάτρας, τους αρχαιολογικούς χώρους και τις τουριστικές περιοχές, ενισχύοντας τις εξαγωγές και την αγροτική παραγωγή.

Στην Ολυμπία Οδό σχεδιάζουν και υλοποιούν δράσεις ευαισθητοποίησης και προαγωγής της οδικής ασφάλειας, όπως:

 • φιλοξενία σχολείων και ομιλίες σε μαθητές στα Κέντρα Διαχείρισης Κυκλοφορίας και τις εγκαταστάσεις του αυτοκινητόδρομου,
 • έντυπα και ενημερωτικό υλικό (ανακλαστικά γιλέκα, φυλλάδιο ΛΕΑ, φυλλάδιο για οδήγηση στις σήραγγες κ.λπ.),
 • συνεργασίες με φορείς και ινστιτούτα για την οδική ασφάλεια (Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς»),
 • συμμετοχή σε συνέδρια για την οδική ασφάλεια.

Saucony

Η Saucony, η πρώτη εταιρεία running στον κόσμο με μια σπουδαία ιστορία που ξεκινά από το 1898. Για περισσότερα από 120 χρόνια, η εταιρεία έχει αφοσιωθεί στη δημιουργία υποδημάτων και εξοπλισμού που συνδυάζουν καινοτομία, τεχνολογική υπεροχή και υψηλή ποιότητα.

Η φιλοσοφία της Saucony επικεντρώνεται στον κόσμο του running, προσφέροντας ασύγκριτες επιδόσεις σε κάθε δρομέα. Με πάνω από έναν αιώνα παρουσίας, η εταιρεία έχει καθηλώσει δρομείς και ειδικούς δημιουργώντας παπούτσια και εξοπλισμό που προσφέρουν άνεση, σταθερότητα, ανταπόκριση και ασφάλεια σε κάθε διασκελισμό. Τα αποτελέσματα αυτής της δέσμευσης αποτυπώνονται σε δεκάδες βραβεία που η Saucony έχει κατακτήσει, επιβεβαιώνοντας την αναγνώρισή της από τους δρομείς.

UPCYCLE

Η εταιρεία είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος των συμπληρωμάτων διατροφής Fit & Shape στην Ελλάδα. Η εταιρεία Fit & Shape ειδικεύεται στην παραγωγή και τη διανομή συμπληρωμάτων διατροφής υψηλής ποιότητας, αποτελεσματικότητας και ασφάλειας. Τα προϊόντα της Fit & Shape συμπληρώνουν τις διατροφικές ανάγκες των ατόμων που αθλούνται ή που η ενασχόλησή τους απαιτεί έντονη σωματική δραστηριότητα. Έχουν όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά καλής ποιότητας και παραγωγής (HACCP, GMP, ISO 9001:2008 and ISO 22000) και δεν περιέχουν γενετικά τροποποιημένα συστατικά.

Χρησιμοποιούνται από ομάδες ποδοσφαίρου και ποδηλατικές ομάδες σε εθνικό και Ολυμπιακό επίπεδο και πωλούνται σε: Ολλανδία, Βέλγιο, Ιταλία, Ισπανία, Μεγάλη Βρετανία, Ουκρανία, Γερμανία, Ρουμανία, Κύπρο, Πορτογαλία, Σερβία, Βουλγαρία, Κατάρ, Μπαχρέιν, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Κουβέιτ, Νορβηγία και Κανάρια νησιά.

Στην Ελλάδα είναι δημοφιλή ανάμεσα σε τριαθλητές και παλιούς και νέους πρωταθλητές και προπονητές ποδηλασίας και δρόμου.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

Μεταφορική Καϊμακάς Ε.Π.Ε.

Η Μεταφορική Καϊμακάς Ε.Π.Ε., πρωτοπόρος στον τομέα των μεταφορών και των μετακομίσεων, έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των πελατών της επί τρεις δεκαετίες. Με παρουσία σε τρεις στρατηγικές τοποθεσίες, στην Πάτρα, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, η εταιρεία αποτελεί τον κινητήριο μοχλό που συνδέει καθημερινά την Πάτρα με τις μεγαλύτερες αγορές στην Ελλάδα και μέσω αυτών με κάθε πόλη και χωριό στην Ελλάδα, καθώς και με εβδομαδιαία δρομολόγια σε Κύπρο, Γερμανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Γαλλία και την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση.

Με τον απόλυτο στόχο της παροχής υψηλής ποιότητας υπηρεσιών, η Μεταφορική Καϊμακάς Ε.Π.Ε. εξειδικεύεται στις μεταφορές δεμάτων επί αντικαταβολή, στις μεταφορές groupage φορτίων, παλετών, μηχανημάτων, εξοπλισμού καταστημάτων και μετακομίσεων. Αναλαμβάνοντας ακόμα και τις πιο απαιτητικές μεταφορικές προκλήσεις, η εταιρεία είναι ο σίγουρος σύντροφος για τη μετακίνηση εμπορευμάτων με ασφάλεια και αξιοπιστία. Το κεφάλαιο της ασφάλειας και του σύγχρονου εξοπλισμού παίζει κεντρικό ρόλο στη φιλοσοφία της εταιρείας.

Συνεπής προς τις αρχές του εκσυγχρονισμού και του σεβασμού προς το περιβάλλον, η εταιρεία έχει αναλάβει πρωτοβουλίες που υπερβαίνουν τα συνηθισμένα πρότυπα του κλάδου. Η αντικατάσταση των συμβατικών βαν διανομής με αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα και  ποδήλατα αποτελεί ένα βήμα προς το μέλλον της υπεύθυνης επιχειρηματικότητας. Η δέσμευση της Μεταφορικής Καϊμακάς Ε.Π.Ε. για την εφαρμογή των οικολογικών αυτών μέσων μεταφοράς θα οδηγήσει σε καθαρότερα περιβάλλοντα, βελτιωμένη ποιότητα ζωής για τους πολίτες και την ανάπτυξη πιο βιώσιμων αστικών κέντρων. Η συνεχής υιοθέτηση τέτοιων οικολογικών λύσεων θα συνεισφέρει στη δημιουργία μιας πιο φιλικής προς το περιβάλλον και βιώσιμης κοινωνίας για τις μελλοντικές γενιές. Μάλιστα, με το νέο κέντρο διανομής στην καρδιά της πόλης, στην Όθωνος – Αμαλίας & Γεροκωστοπούλου, η εταιρεία επιδεικνύει την αφοσίωσή της προς τη βελτίωση αυτή του περιβάλλοντος και τη δημιουργία ενός χώρου που ανταποκρίνεται στις αυξημένες απαιτήσεις της σύγχρονης διανομής.

Με τη συνεχή προσπάθεια για τη βελτίωση του περιβάλλοντος και τη στήριξη πρωτοβουλιών που ενισχύουν την κοινότητα, η Μεταφορική Εταιρεία Καϊμακάς συμβάλλει ενεργά στην προώθηση ενός πιο αειφόρου μέλλοντος για όλους.

Rubik’s Laboratoire

Το Rubik’s Laboratoire πρόκειται για μια καινοτόμο μονάδα επεξεργασίας στο κέντρο της Πάτρας που συνδυάζει παραδοσιακές και σύγχρονες τεχνικές με στόχο την παραγωγή υψηλής ποιότητας προϊόντων διατροφής.

Στο Rubik’s Laboratoire αφοσιώνονται στη μελέτη της διατροφής, στη δοκιμή νέων πρώτων υλών, τον σχεδιασμό και την παραγωγή προϊόντων. Ακολουθεί συγκεκριμένες αρχές, παραμένοντας πιστοί στη φιλοσοφία του σεβασμού προς τον άνθρωπο και τη βιωσιμότητα του πλανήτη. Συνεργάζεται με ντόπιους παραγωγούς και χρησιμοποιεί τις καλύτερες πρώτες ύλες, ενώ διαρκώς μελετάει και πειραματίζεται για τη δημιουργία προϊόντων, θρεπτικών και ταυτόχρονα γευστικών για τον άνθρωπο. Στο Rubik’s Laboratoire ξέρουν ότι η συνεισφορά τους μπορεί να συμβάλει στην αλλαγή της παρούσας κατάστασης, κάνοντας το καλό φαγητό συνώνυμο του ποιοτικού με σεβασμό στον πλανήτη και τον άνθρωπο.

Καρποβούτυρα αλεσμένα σε πετρόμυλο, granola χωρίς ζάχαρη, μπάρες πρωτεΐνης, γλυκά και αλμυρά με πολλές vegan, sugar free, low gluten,  bio επιλογές  μπορούν να βρεθούν στα  τρία brunch spots/εστιατόρια  του Rubik’s Laboratoire καθώς και στο εργαστήριο τους:

Rubik’s , Πατρέως 92, Πάτρα

Rubik’s Laboratoire, Π.Π. Γερμανού 116, Πάτρα

Rubik’s SKG, Γ. Θεοχάρη 5-7, Θεσσαλονίκη

Rubik’s MRT, 25ης Μαρτίου 11, Θεσσαλονίκη

ή στο eshop www.rubik’s.gr

Resilux

Η Resilux, εταιρεία συσκευασιών Νοτίου Ευρώπης Α.Β.Ε.Ε., διαθέτει δικό της εργοστάσιο στην Πάτρα, που βρίσκεται στην BI.ΠΕ. Πατρών και είναι μέλος του ομίλου Resilux με έδρα το Βέλγιο.

Ειδικεύεται στην παραγωγή προπλασμάτων και φιαλών από PET (polyethylene terephthalate). Τα προπλάσματα που παράγονται είτε μετατρέπονται σε φιάλες από την Resilux, είτε από τους πελάτες, οι οποίοι τα χρησιμοποιούν με σκοπό την πλήρωσή τους με νερό, αναψυκτικό, λάδι, κέτσαπ, απορρυπαντικό, μπίρα, χυμό κ.λπ.

Κύριο χαρακτηριστικό της εταιρείας είναι η υψηλή ποιότητα των προϊόντων της, καθώς και η αξιοπιστία των παροχών της.

Η εξέχουσα θέση που κατέχει στην αγορά των συσκευασιών με PET πηγάζει από:

 • τους στρατηγικούς στόχους της εταιρείας
 • την τεχνολογική υπεροχή
 • τις πατέντες και τα αποκλειστικά σχέδια.
sideris

ΣΙΔΕΡΗΣ

Η επιχείρηση «Σιδέρης» διανύει την τέταρτη δεκαετία και έχει περάσει στην επόμενη γενιά. Οι ξηροί καρποί και καφέδες «Σιδέρης» ξεκίνησαν στις αρχές της δεκαετίας του ’80 στην οδό Κορίνθου 93 ως οικογενειακή επιχείρηση. Αρχικά οι πωλήσεις ήταν αποκλειστικά χονδρικώς σε καταστήματα της Πάτρας και στις γύρω περιοχές. Πολύ σύντομα όμως οι μυρωδιές από τους φρεσκοψημένους ξηρούς καρπούς και καφέδες και η φήμη για την ύπαρξη μιας παραδοσιακής βιοτεχνίας, δημιούργησαν την ανάγκη για διάθεση των προϊόντων λιανικώς από το πρατήριο της βιοτεχνίας στον ίδιο χώρο. Η ανάγκη να βρεθεί πιο κοντά στους πελάτες της ήταν ο λόγος να δημιουργηθεί υποκατάστημα στη Ρήγα Φεραίου 30. Με στόχο την εξέλιξη από πλευράς ποιότητας και παραγωγικότητας προχώρησε σε επενδύσεις κτηριακού και μηχανολογικού εξοπλισμού. Από το 2006 η έδρα μεταφέρθηκε στη Κορίνθου 83 σε ιδιόκτητο χώρο τριών ορόφων. Παράλληλα νέοι ψυκτικοί θάλαμοι και υπερσύγχρονοι φούρνοι εξασφαλίζουν αναβαθμισμένη ποιότητα και παραγωγικότητα 1000 kgr/ημέρα. Η πιστοποίηση κατά ISO 22000 είναι το επιστέγασμα των προσπαθειών της επιχείρησης στον τομέα της ασφαλούς διαχείρισης των τροφίμων. Από τον Νοέμβριο του 2018, η εταιρεία «Σιδέρης» εξυπηρετεί ολόκληρη την περιοχή της Πάτρας με περισσότερα υποκαταστήματα, αφού δημιουργήθηκε νέο υποκατάστημα στη διεύθυνση Κορίνθου 301 & Παντανάσσης.

Spathis Ασφαλιστικές υπηρεσίες

Η «Σπαθής Ασφαλιστικές Υπηρεσίες» – Spathis ins ike είναι ένα από τα πλέον επιτυχημένα ασφαλιστικά γραφεία της Δυτικής Ελλάδας με έδρα στο κέντρο της Πάτρας, ενώ έχει άλλα δύο γραφεία στο Ρίο και την Κάτω Αχαΐα. Δραστηριοποιείται στον χώρο των ασφαλιστικών εργασιών  από το 1997 και διατηρεί συνεργασίες με τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες.

«Όποια ασφάλεια χρειαστείς στον Σπαθή θα την βρεις…» είναι το σύνθημά της εταιρείας (ασφαλίσεις πιστώσεων, εγγυήσεων, ασφάλειες ζωής, υγείας, αυτοκινήτου, περιουσίας κατοικίας – επιχείρησης, σκαφών, αστικής ευθύνης, ομαδικών ασφαλίσεων, ταξιδιωτικής ασφάλειας, νομικής προστασίας). Τα στελέχη της είναι πάντα πρόθυμα να εξυπηρετήσουν για να βρεθεί η ιδανικότερη επιλογή για κάθε περίπτωση.

ΤΡΙΓΚΑΣ NEPHROS ΜΟΝ ΑΕ

Η μονάδα χρόνιας αιμοκάθαρσης ΤΡΙΓΚΑΣ NEPHROS ΜΟΝ ΑΕ δημιουργήθηκε με γνώμονα την ποιότητα και την ασφάλεια των αιμοκαθερόμενων ασθενών. Στεγάζεται σε νεόδμητο κτίριο 1.200 τετραγωνικών μέτρων και αποτελεί τη μεγαλύτερη μονάδα χρόνιας αιμοκάθαρσης στη Δυτική Ελλάδα. Είναι εξοπλισμένη με τον πλέον άρτιο, σύγχρονο και πολυτελή ιατρικό και κτιριακό εξοπλισμό. Βρίσκεται σε κομβικό σημείο πολύ εύκολα προσβάσιμο δίπλα στην οδό Βενιζέλου, καθώς και σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο της Πάτρας (Κορίνθου 521 & Βορείου Ηπείρου).

Επιστημονικός υπεύθυνος της μονάδας είναι ο Παναγιώτης Τρίγκας, ιατρός νεφρολόγος απόφοιτος του Πανεπιστημίου Πατρών που μαζί με την Ζιώγα Στυλιανή, νεφρολόγο, απόφοιτο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αποτελούν τη βασική ομάδα των ιατρών η οποία στελεχώνεται σταδιακά και από άλλους ιατρούς πολλαπλών ειδικοτήτων.

Το εξειδικευμένο προσωπικό έχει εμπειρία αποκλειστικά στην αιμοκάθαρση, κάτι το οποίο ούτως ή άλλως είναι ευρέως γνωστό στην κοινωνική ομάδα των νεφροπαθών. Στη μονάδα TRIGKAS NEPHROS κύριο μέλημα είναι η ποιοτική αιμοκάθαρση και η ασφάλεια του ασθενή.  Προτεραιότητες επίσης αποτελούν η άνεση των ασθενών και η ψυχαγωγία τους.

Στην περιοχή της Αχαΐας, η χρόνια παρουσία του ονόματος Κωνσταντίνου Τρίγκα συνδέεται αναπόσπαστα με τη νεφρολογία και την αιμοκάθαρση. Ο Κωνσταντίνος Τρίγκας, ως δάσκαλος και πρωτοπόρος, επηρέασε τη νεφρολογική κοινότητα, ενώ ο γιος του, Παναγιώτης Τρίγκας, συνέχισε την κληρονομιά του με την ίδρυση της TRIGKAS NEPHROS.

ΘΕΣΜΙΚΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

ΑΟ Πήγασος Μπεγουλακίου

Ο ΑΟ Πήγασος Μπεγουλακίου ιδρύθηκε το 1981 σε μία από τις μεγαλύτερες συνοικίες στην Πάτρα, το Μπεγουλάκι, από κατοίκους της περιοχής καθώς έβλεπαν την ανάγκη που υπήρχε στην νεολαία για άθληση και πολιτιστικά δρώμενα. Από το 1981 έως και σήμερα συμμετέχει σε όλα τα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου και μπάσκετ και από τον Σεπτέμβριο του 2018 επαναλειτουργεί η ακαδημία του Συλλόγου, η οποία αριθμεί 210 παιδιά διαφόρων ηλικιών.

Από το 2014 έως και σήμερα, ο ΑΟ ΠΗΓΑΣΟΣ ΜΠΕΓΟΥΛΑΚΙΟΥ έχει αναπτύξει πλούσιο κοινωνικό έργο με διάφορες δραστηριότητες, καθώς στον σύλλογο λειτουργεί η «Ομάδα προσφοράς και αγάπης», μια ξεχωριστή ομάδα που ασχολείται με τα κοινωνικά δρώμενά του. Αναφορικά, οι κοινωνικές δράσεις του Συλλόγου είναι οι εξής:

Οκτώ (08) Εθελοντικές Αιμοδοσίες για την τράπεζα αίματος του Συλλόγου.
Προσφορά γραφικής ύλης και σχολικού εξοπλισμού σε δέκα (10) σχολεία στην Πάτρα
Χρηματικό ποσό από έσοδα αγώνα ποδοσφαίρου στον Σύλλογο γονέων παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «ΦΛΟΓΑ»
Προσφορά ένδυσης-υπόδησης και βρεφικού εξοπλισμού (κούνιες-παιδικά καρεκλάκια παιχνίδια) στον Σύλλογο προστασίας Αγέννητου παιδιού
Προσφορά τροφίμων στην ενορία Αγίων Αποστόλων Μπεγουλακίου για κάλυψη αναγκών άπορων οικογενειών
Προσφορά ρουχισμού σε άπορες οικογένειες.
Διάθεση 120 φιαλών αίματος σε τραυματίες αθλητές και ασθενείς από την τράπεζα αίματος που διαθέτει ο ΑΟ ΠΗΓΑΣΟΣ ΜΠΕΓΟΥΛΑΚΙΟΥ, η οποία είναι η μοναδική τράπεζα αίματος ερασιτεχνικού σωματείου στην Ελλάδα
Προσφορά τροφίμων, χρηματικού ποσού και ειδών πρώτης ανάγκης στο ίδρυμα «Κιβωτός της Αγάπης»
Βοήθεια σε άτομα με προβλήματα υγείας, αποκατάστασης τραυμάτων, αποθεραπειών από σοβαρούς τραυματισμούς και θεραπειών με χρόνια προβλήματα. Ανθρωπιστική βοήθεια (τρόφιμα, ρουχισμό) στην περιοχή της Καρδίτσας από τις φυσικές καταστροφές.

Επίσης, από το 2018, ο Σύλλογος έχει αναπτύξει ένα επιστημονικό πρόγραμμα άθλησης για παιδιά με ειδικές ανάγκες με τίτλο “Love soccer – be a player”. Συγκεκριμένα, λογοθεραπευτές, γυμναστές εξειδικευμένοι σε άτομα με ειδικές ανάγκες και εργοθεραπευτές δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά αυτά να έρθουν σε επαφή με το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό, να ενταχθούν στο πλαίσιο μιας αθλητικής ομάδας και να γνωρίσουν από κοντά το ποδοσφαιρικό γήπεδο. Το πρωτοποριακό αυτό πρόγραμμα είναι το μοναδικό που εφαρμόζεται στην Ελλάδα στο πλαίσιο ποδοσφαιρικής ακαδημίας και ο Σύλλογος έχει δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα.

Σύλλογος Δρομέων Υγείας Πάτρας (Σ.Δ.Υ.Π.)

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Πάτρας (Σ.Δ.Υ.Π.) ιδρύθηκε το 1981 στην Πάτρα και αποτελεί ένα μη κερδοσκοπικό, ερασιτεχνικό, αθλητικό όργανο με κοινωνικό και κοινωφελή σκοπό. Ενώ ιδρύθηκε σε μια εποχή που ο μαζικός λαϊκός αθλητισμός και το δρομικό κίνημα, ήταν στα σπάργανα, ο Σ.Δ.Υ.Π. έχει καταφέρει να αναπτυχθεί σημαντικά και να συγκεντρώσει πάνω από 600 μέλη.

Ο Σύλλογος δραστηριοποιείται σε αγώνες δρόμου από μικρές αποστάσεις έως μαραθώνιους και ορειβατικούς αγώνες αντοχής. Οι στόχοι του Συλλόγου περιλαμβάνουν την ενίσχυση του αθλητικού πνεύματος, τη βελτίωση της φυσικής ικανότητας, την ανάπτυξη του αθλητισμού στην περιοχή, τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των αθλητών και τη διοργάνωση αθλητικών, κοινωνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Η προσφορά του πρωτεργάτη του Σ.Δ.Υ.Π., Γιώργου Αντύπα, στον μαζικό λαϊκό αθλητισμό και οι επιτυχημένοι αγώνες που διοργάνωσε, όπως ο Μαραθώνιος Δρόμος από την Καλόγρια στην Πάτρα, ο ημιμαραθώνιος δρόμος Αλισσός – Πάτρα, οι πρώτοι αγώνες βουνού με τη διαδρομή 23 χλμ. από τη μονή Γηροκομείου στο καταφύγιο του Παναχαϊκού, το πέρασμα της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου, ο γύρος της Πάτρας αποτελούν σημαντικά κεφάλαια στην ιστορία του Συλλόγου.

Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Αχαΐας (Σ.Μ.ΑΧ.) «Φειδιππίδης»

Ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Αχαΐας “Φειδιππίδης” ιδρύθηκε το 2002 στην Πάτρα με στόχο τη συμμετοχή σε αγώνες μεγάλων αποστάσεων, την προώθηση της ευγενούς άμιλλας και του “ευ αγωνίζεσαι” και την ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ των δρομικών συλλόγων και των ερασιτεχνών δρομέων.

Ο ιδρυτής αείμνηστος Γιώργος Αντύπας και άλλοι διορατικοί δρομείς οδήγησαν τον Σύλλογο σε επιτυχημένες προσπάθειες και φιλανθρωπικές δράσεις, όπως οι επτά Μαραθώνιοι που διοργανώθηκαν από το 1994 έως το 2000 στη διαδρομή από το δάσος της Καλογριάς ως το κέντρο της Πάτρας.

Ο Φειδιππίδης υπήρξε από τους βασικούς Συλλόγους στην δημιουργία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ) που ιδρύθηκε το 2006, και συνεχίζει να αποτελεί ισχυρό μέλος, αποδεικνύοντας ότι «ο αθλητισμός είναι για όλους».

Η συμμετοχή σε διάφορους αγώνες, συμπεριλαμβανομένου και του Διεθνούς Ημιμαραθωνίου Πάτρας, αποτελεί σημαντικό μέρος της δράσης τους. Με 250 ενεργά μέλη και δρομείς που συμμετέχουν εκ περιτροπής σε αγώνες, ο Σύλλογος εδραιώνει τη θέση του στο δρομικό κίνημα. Η προσπάθεια επέκτασης στην ευρύτερη περιοχή, με τη στήριξη γειτονικών αγώνων, αναδεικνύει την αγάπη του Συλλόγου για το τρέξιμο και την κοινότητα.

Στην πρώτη διοργάνωση του Διεθνούς Ημιμαραθωνίου Πάτρας βραβεύθηκε ως ο πολυπληθέστερος σύλλογος με 120 εγγραφές. Ο στόχος είναι να ξεπερνούν τον εαυτό τους και έτσι στη δεύτερη διοργάνωση της Κυριακής 7 Απριλίου έχουν ολοκληρώσει 142 εγγραφές, κάνοντας τον Φειδιππίδη ένα από τα βασικά γρανάζια του Patras Half Marathon.

Ο σύλλογος πέρα από την προσπάθεια μύησης όλο και περισσοτέρων στο τρέξιμο έχει στόχο την αναβίωση του αγώνα δρόμου που αφορά το πέρασμα της  Γέφυρας Ρίου Αντιρρίου και όνειρο την επαναφορά του Μαραθωνίου Πάτρας, Με την εκπλήρωση αυτών των στόχων, ο Σύλλογος φιλοδοξεί να δώσει νέα διάσταση στο δρομικό τοπίο της πόλης και να ενισχύσει τη θέση της Πάτρας στον πανελλήνιο δρομικό χάρτη.

 Σύλλογος Δισκοθετών Πάτρας

Ο Σύλλογος Δισκοθετών Πάτρας δημιουργήθηκε το 2021 με σκοπό τόσο την προάσπιση των δικαιωμάτων των μελών του όσο και την προώθηση της μουσικής παιδείας της πόλης των Πατρών.

Στα τρία αυτά χρόνια λειτουργίας του έχει ήδη προβεί σε αρκετές φιλανθρωπικές δράσεις όπως και στη δημιουργία του 1ου DANCE FESTIVAL της πόλης με μεγάλη επιτυχία.

 Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων Αχαΐας

H Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων Αχαΐας, η οποία υπάγεται στο Μητρώο Γενικής Γραμματίας Πολιτικής Προστασίας, έχει αφοσιωθεί στην εξυπηρέτηση της κοινότητας με στόχο την προστασία και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Η συμμετοχή τους σε εκδηλώσεις κοινωνικού χαρακτήρα, όπως αναδασώσεις, εθελοντικές αιμοδοσίες, και κατασβέσεις πυρκαγιών, αλλά και σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης μετά από ατυχήματα ή θεομηνίες δείχνει τη δέσμευση της ομάδας για τη στήριξη της κοινωνίας και του συνάνθρωπου.

ΕΟΠΥΔ

Η Εθελοντική Ομάδα Πυρόσβεσης Διάσωσης είναι μια από τις πιο ιστορικές ομάδες της Αχαΐας στον τομέα Δασοπροστασίας και Δασοπυρόσβεσης.

Ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 2014 και είναι εγγεγραμμένη στο μητρώο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, στελεχωμένη από ευαισθητοποιημένους συμπολίτες που αγαπούν τη φύση.

Σκοπός της ΕΟΠΥΔ είναι η προστασία του φυσικού πλούτου στην Αχαΐα με ενέργειες δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης, έρευνας διάσωσης και εκπαίδευσης.

Δεδομένου ότι ο κίνδυνος δασικών πυρκαγιών επιδεινώνεται από την αύξηση των θερμοκρασιών και των περιόδων ξηρασίας, είναι ζωτικής σημασίας η καλύτερη πρόληψη και η ταχύτερη αντιμετώπιση αυτών.

Η λύση του προβλήματος είναι μόνο η πρόληψη και η σωστή εκπαίδευση των πολιτών!

Αχαϊκή Λέσχη Μοτοσυκλετιστών (ΑΧΛΕΜΟ)

Η ΑΧΛΕΜΟ, ιδρύθηκε το 2018, και παρουσιάζει μεγάλη κοινωνική απήχηση ως μια καθαρά εκδρομική λέσχη. Η ενεργή της συμμετοχή σε κοινωνικές δράσεις και η στενή της σχέση με διάφορους κοινωνικούς φορείς αποτελούν σημαντικά στοιχεία της παρουσίας της στον τοπικό κοινωνικό ιστό.

Οι εκδρομές και οι εκδηλώσεις της ΑΧΛΕΜΟ εκτός από τον ψυχαγωγικό χαρακτήρα επιδιώκουν επίσης να προωθήσουν την ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής.

Η συμμετοχή της στην Ελληνική Μοτοσυκλετιστική Ομοσπονδία (ΕΛ.ΜΟΤ.Ο.) αποτελεί ένα ακόμη σημείο αναφοράς, δείχνοντας την προσήλωσή της σε θέματα που αφορούν την οδική ασφάλεια και τον υγιή μοτοσυκλετισμό, ενισχύοντας τη φωνή της σε εθνικό επίπεδο και συμβάλλοντας στη βελτίωση των συνθηκών για τους μοτοσυκλετιστές στην Ελλάδα.

Τμήμα Φυσικοθεραπείας

Το Τμήμα έχει ως αποστολή την προαγωγή, ανάπτυξη και μετάδοση των γνώσεων στην επιστήμη της Φυσικοθεραπείας. Μέσω κατάλληλης θεωρητικής διδασκαλίας, ευρύτερης εργαστηριακής και κλινικής πρακτικής και εφαρμοσμένης έρευνας, το Τμήμα παρέχει στους φοιτητές και πτυχιούχους τα απαραίτητα εφόδια για την επιστημονική και επαγγελματική τους εξέλιξη ως Φυσικοθεραπευτές.

Για να επιτύχει τους στόχους του, το Τμήμα:

 • Παρακολουθεί τις εξελίξεις στον επιστημονικό, εκπαιδευτικό και επαγγελματικό τομέα.
 • Αναπτύσσει συνεργασίες με εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας και του εξωτερικού.
 • Διεξάγει εφαρμοσμένη έρευνα στη Φυσικοθεραπεία.
 • Συνεργάζεται με παραγωγικές μονάδες και άλλους φορείς σχετικούς με το αντικείμενο.
 • Χρησιμοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες στην εκπαίδευση.
 • Αναπτύσσει ικανότητες και δεξιότητες στους σπουδαστές, καθιστώντας τους ανταγωνιστικούς εθνικά και διεθνώς.

Το όραμα του Τμήματος περιλαμβάνει πέντε σημαντικές πτυχές:

 • Υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης που ακολουθεί τις σύγχρονες εξελίξεις.
 • Εφαρμογή υψηλού επιπέδου έρευνας.
 • Παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών στους φοιτητές.
 • Διεξαγωγή μεταπτυχιακών και διδακτορικών σπουδών.
 • Διασύνδεση με την τοπική κοινωνία και συνεργασία με φορείς της.

Οι στρατηγικοί στόχοι του Τμήματος εστιάζουν σε τρεις άξονες: Εκπαίδευση, Έρευνα και Διασύνδεση με την Κοινωνία. Αυτοί περιλαμβάνουν πιστοποίηση προγραμμάτων, αύξηση του ανθρώπινου δυναμικού, λειτουργία μεταπτυχιακών και διδακτορικών προγραμμάτων, συνεργασίες και παροχή υπηρεσιών στους φοιτητές, καθώς και βελτίωση υποδομών.

Οι απόφοιτοι είναι προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουν ποικίλες παθήσεις, να εφαρμόζουν φυσικοθεραπευτικά προγράμματα και να συνεργάζονται σε διαφορετικούς τομείς της υγείας.

Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης

Εκπαιδευμένοι στις Α’ βοήθειες με διεθνείς πιστοποιήσεις και εφοδιασμένοι με πλήρη εξοπλισμό όπως φαρμακεία, οξυγόνα, απινιδωτές, φορεία κ.λπ., είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν άμεσα σε κάθε κρίσιμη κατάσταση.

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης είναι Μη Κυβερνητική Οργάνωση Έρευνας και Διάσωσης. Με ένα ανθρώπινο δυναμικό άνω των 3.000 εθελοντών σε όλη την Ελλάδα, συμμετέχει σε επιχειρήσεις Έρευνας και Διάσωσης σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης και μαζικών καταστροφών, οπουδήποτε λαμβάνουν χώρα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Στελεχώνεται από επαγγελματίες και ερασιτέχνες διασώστες με άριστη επιστημονική και τεχνική κατάρτιση, που ενεργούν με εθελοντική συνείδηση.

SKARTAEKATO

Η λέσχη SKARTAEKATO συνέβαλε για μία ακόμα φορά στον αγώνα μας φέτος. Με 4 τζιπ και τους οδηγούς τους, αντιμετώπισαν προκλήσεις σε δύσκολα σημεία, βοηθώντας στη ρύθμιση της κυκλοφορίας και την εφαρμογή των μέτρων της Τροχαίας.

Η ιστορική πορεία της SKARTAEKATO και η αφοσίωσή της στο εθελοντικό έργο την καθιστούν αναπόσπαστο κομμάτι του αγώνα μας.

Ένα απλό σήμα του Κ.Ο.Κ. για τις κατολισθήσεις μαζί με μια χιονισμένη κορυφή συνθέτουν το ξεχωριστό logo της, με το ευρηματικό σύνθημα “90% skarta ekato”.

Από την αρχική παρέα SKARTAEKATO του 2004 μέχρι τη δημιουργία της λέσχης, η αγάπη τους για το βουνό και τη φύση έχει ενώσει τους φίλους αυτούς σε μια ερωτική σχέση με την περιπέτεια, τη φύση και το βουνό. Με επιδέξιο τρόπο, έχουν αποφύγει την εμπορευματοποίηση του 4×4 και προωθούν μια κουλτούρα ευθύνης και ανεξαρτησίας.

Οι δραστήριοι και παθιασμένοι άνθρωποι της SKARTAEKATO έχουν προσφέρει απίστευτες εμπειρίες σε όλους μας, είτε μέσω του τηλεοπτικού “scartaction”, είτε με τις εκδρομές και τους αγώνες που έχουν οργανώσει.

Οι άνθρωποι της SKARTAEKATO, είναι εδώ, δραστήριοι και ενεργοί, με όρεξη και πάθος, για τη δράση, την περιπέτεια, τη χαρά της τετρακίνησης και του εθελοντισμού.

facebook
instagram
youtube