ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Πάτρα, η πόλη του Πατρέα, του Αγίου Ανδρέα και του Καρναβαλιού.

Η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας σε πληθυσμό, η οποία διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της χώρας μας εξού και ο χαρακτηρισμός «Πύλη προς τη Δύση». Ο επισκέπτης δεν μπορεί παρά να ενθουσιαστεί βρισκόμενος στα μέρη μας, καθώς η περιοχή συνδυάζει ιδανικά βουνό και θάλασσα, ενώ μέσω των σύγχρονων αυτοκινητοδρόμων που δημιουργήθηκαν, η Πάτρα απέχει 2 μόλις ώρες από την Αθήνα και τα Ιωάννινα.

Τι μπορεί να δει κανείς, όμως, στα μέρη μας;

Καταρχάς, έναν από τους μεγαλύτερους καθεδρικούς ναούς των Βαλκανίων. Εκεί, στον ιερό ναό του Πολιούχου Αγίου Ανδρέα φυλάσσονται η Κάρα και τα λείψανα του Αγίου, καθώς και ο Σταυρός του Μαρτυρίου.

Μοναδικό θέαμα προσφέρει και η Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης», η οποία τέθηκε σε λειτουργία το 2004, συνδέοντας το Ρίο με το Αντίρριο και τη βόρεια Πελοπόννησο με τη δυτική Στερεά Ελλάδα.

Η Πάτρα φημίζεται για ένα από τα μεγαλύτερα Καρναβάλια στον κόσμο, με πληθώρα εκδηλώσεων σε εποχές προ πανδημίας και με κύρια χαρακτηριστικά τους φαντασμαγορικούς χορούς, τις μεγάλες παρελάσεις και τα εντυπωσιακά άρματα.

Στα ορεινά της πόλης βρίσκεται η φημισμένη ιστορική οινοποιεία «Achaia Clauss», με σήμα κατατεθέν το φημισμένο ποτό της Μαυροδάφνης, ενώ στην Άνω Πόλη υπάρχει το Ρωμαϊκό Ωδείο, το οποίο φιλοξενεί εκδηλώσεις και φεστιβάλ.

Η Πάτρα διαθέτει και Κάστρο από τα Βυζαντινά χρόνια και την Οθωμανική περίοδο, από την κορυφή του οποίου μπορεί να δει κανείς τα Ιόνια νησιά, ενώ μικρό παλαιό φρούριο υπάρχει και στην περιοχή του Ρίου.

Αλλά και από αθλητικές υποδομές, η περιοχή είναι γεμάτη με μικρά ή μεγάλα γήπεδα, με κυριότερα εξ αυτών το Παμπελοποννησιακό Στάδιο, το «Promitheas Park», τα κολυμβητήρια «Α. Πεπανός» και «Επ. Πετραλιάς», το συγκρότημα του «Τόφαλος», το «Apollon Hall» κ.ά.

Σε ό,τι αφορά τη διαμονή στα μέρη μας, η Πάτρα διαθέτει αρκετά σύγχρονα ξενοδοχεία και μια υπέροχη παραλιακή ζώνη γεμάτη με ωραία καφέ και εστιατόρια, ενώ η πεζοδρόμηση του ιστορικού κέντρου προσφέρει μια μοναδική εμπειρία στον επισκέπτη.

Τέλος, θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρουμε και την τεράστια πολιτική παράδοση που έχει η πόλη, έχοντας αναδείξει Προέδρους της Δημοκρατίας (Κωστής Στεφανόπουλος) και πρωθυπουργούς (οικογένεια Παπανδρέου, Δημήτριος Γούναρης, Παναγιώτης Κανελλόπουλος).

Πάτρα, λοιπόν, η πόλη της καρδιάς μας!

ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
facebook
instagram
youtube