ΑΓΩΝΑΣ 5ΧΛΜ

Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

ΑΓΩΝΑΣ 5ΧΛΜ

7 Απριλίου @ 12:05 - 12:30

ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΟΥ!

 

Διαδρομή

Ώρα εκκίνησης: 12:05 μ.μ.

Αφετηρία/ Τερματισμός: πλατεία βασιλέως Γεωργίου Α’

Περιγραφή της διαδρομής: Επίπεδη διαδρομή απόστασης 5 χλμ. που κινείται σε τμήμα της διαδρομής του Ημιμαραθώνιου.

1. Εκκίνηση στην πλατεία βασιλέως Γεωργίου Α΄
2. Κορίνθου (προς Αθήνα)
3. Στροφή αριστερά – Ερμού
4. Στροφή αριστερά – Όθωνος και Αμαλίας και στην προέκτασή της προς Ακτή Δυμαίων
5. Αναστροφή στο σημείο που συναντά την Ελευθερίου Βενιζέλου
6. Επιστροφή από Ακτή Δυμαίων
7. Στροφή δεξιά στην Ερμού
8. Στροφή δεξιά στην Κορίνθου
9. Τερματισμός στην πλατεία βασιλέως Γεωργίου Α’

* Στη διαδρομή υπάρχουν εμφανείς ενδείξεις ανά χιλιόμετρο.

 

Όροι συμμετοχής

Δικαίωμα Συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα δρόμου των 5 χλμ. έχουν άνδρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας τους. Για όλους τους δρομείς κάτω των 18 ετών η αίτηση συμμετοχής υποβάλλεται από τον ασκούντα την επιμέλεια γονέα. Με την υποβολή της αντίστοιχης αίτησης συμμετοχής θεωρείται ότι έχει δοθεί συναίνεση του γονέα για τη συμμετοχή του τέκνου στον Αγώνα.

Χρονικό Όριο Ολοκλήρωσης Αγώνων: Το χρονικό όριο τερματισμού για το αγώνα δρόμου 5χ λμ. είναι τα 55 λεπτά από τη στιγμή που θα δοθεί η εκκίνηση.

Κατηγορίες και παροχές πακέτων συμμετοχής: Κάθε δρομέας είτε έχει εγγραφεί ατομικά είτε ομαδικά και μπορεί να επιλέξει ανάμεσα στα δύο διαθέσιμα πακέτα συμμετοχής: το Απλό ή το Ενισχυμένο πακέτο.

Η συμμετοχή με το Απλό πακέτο περιλαμβάνει:
Αριθμό συμμετοχής, ηλεκτρονική χρονομέτρηση, τροφοδοσία κατά μήκος της διαδρομής και στον τερματισμό, υγειονομική και ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης, φύλαξη προσωπικών αντικειμένων, αναμνηστικό μετάλλιο και ηλεκτρονικό δίπλωμα συμμετοχής, τσάντα φύλαξης/μεταφοράς προσωπικών αντικειμένων, εκπτώσεις σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις εστίασης και φιλοξενίας της πόλης της Πάτρας.

Η συμμετοχή με το Ενισχυμένο πακέτο περιλαμβάνει ό,τι και το Απλό και επιπλέον το αναμνηστικό ειδικά σχεδιασμένο τεχνικό Τ-shirt της διοργάνωσης.

Κόστος συμμετοχής:

Αγώνας 5 χλμ. Ενισχυμένο Απλό Ενισχυμένο Ομαδικό Απλό ομαδικό
έως 7 Φεβρουαρίου 2024 13,00€ 7,00€ 11,00€ 5,00€
έως 27 Μαρτίου 2024 15,00€ 9,00€ 13,00€ 7,00€
Μέχρι  εξαντλήσεως των διαθέσιμων πακέτων συμμετοχής x 12,00€ x x

 

Δηλώσεις συμμετοχής 

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνουν ΜΟΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του αγώνα www.patrashalfmarathon.gr και θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024.

Για τους συμμετέχοντες που θα έχουν ολοκληρώσει την εγγραφή τους μέχρι την Παρασκευή 21 Μαρτίου 2024, θα αναγράφεται το ονοματεπώνυμό τους πάνω στον αριθμό συμμετοχή.

ΠΡΟΣΟΧΗ!
Σε περίπτωση που  λόγω της πανδημίας ή άλλης αιτίας υπάρξει περιορισμός στον αριθμό των συμμετεχόντων σε όλους τους αγώνες, τότε όταν συμπληρωθεί το όριο αυτό, καθώς και η δυνατότητα πληρωμής θα διακόπτονται αυτόματα και χωρίς να απαιτείται σχετική ενημέρωση.

 

Είδη εγγραφής

Οι εγγραφές διακρίνονται σε:

  • Ατομικές
  • Ομαδικές
  • Elite αθλητές

 

Ατομικές εγγράφες 

Γίνονται από μεμονωμένα άτομα.

Σε περίπτωση παραλαβής εξοπλισμού άλλου δρομέα, απαραίτητη είναι η επίδειξη φωτοαντίγραφου της αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου του εκπροσώπου του.

Κατά τη διάρκεια λειτουργίας του Κέντρου Εγγραφών (Registration Center), οι ανήλικοι δρομείς που έχουν δηλώσει συμμετοχή ατομικά, θα πρέπει να προσκομίσουν την αστυνομική τους ταυτότητα (για τους άνω των 12 ετών) ή υπεύθυνη δήλωση συγκατάθεσης του κηδεμόνα, προκειμένου να παραλάβουν τον αθλητικό τους εξοπλισμό.

Τα παιδιά που θα λάβουν μέρος στον αγώνα 1 χλμ. θα πρέπει να προσέρχονται με τον κηδεμόνα τους.

 

Ομαδικές εγγράφες

Οι ομαδικές για 5 άτομα και πάνω χωρίς περιορισμό στην επιλογή Αγώνα Δρόμου. Οι ομαδικές εγγραφές απευθύνονται σε αθλητικούς συλλόγους, συλλόγους δρομέων, γυμναστήρια, εταιρείες, σχολεία, ιδιωτικούς και δημόσιους οργανισμούς, ταξιδιωτικά γραφεία, αλλά και απλές παρέες ανθρώπων που επιθυμούν να συμμετάσχουν ως ομάδα.

Κατά την ομαδική εγγραφή ορίζεται ένας αρχηγός της ομάδας, ο οποίος μπορεί να είναι ο ίδιος δρομέας. Σε κάθε περίπτωση ο αρχηγός της Ομάδας εκπροσωπεί την ομάδα για διάφορα θέματα έναντι των διοργανωτών.

Ο αρχηγός της ομάδας κατά την παραλαβή του εξοπλισμού της ομάδας του, θα πρέπει να έχει μαζί του την αστυνομική του ταυτότητα ή άλλο έγγραφο ταυτοποίησης.

Αν δεν καταστεί δυνατή η παραλαβή του εξοπλισμού από εκείνον, θα πρέπει επισήμως να υποδειχθεί στη διοργάνωση ο αντικαταστάτης του, ως εκπρόσωπος της ομάδας, ο οποίος κατά την παραλαβή θα πρέπει να έχει μαζί του ένα επίσημο έγγραφο ταυτοποίησης και το αποδεικτικό της κατάθεσης του αντιτίμου της συμμετοχής της ομάδας.

Σε περίπτωση που υπάρχουν ανήλικοι δρομείς στην ομάδα, ο αρχηγός της ομάδας καθίσταται υπεύθυνος να προσκομίσει τις υπεύθυνες δηλώσεις συγκατάθεσης των κηδεμόνων, προκειμένου να παραλάβει τον εξοπλισμό τους.

 

Elite αθλητές 

Η διοργάνωση θα παρέχει συγκεκριμένο αριθμό δωρεάν συμμετοχών σε αθλητές όπου έχουν πετύχει την τελευταία 2ετία επιδόσεις καλύτερες από αυτές που αναγράφονται στον παρακάτω πίνακα σε επίσημους αγώνες.

Απόσταση Άνδρες Γυναίκες
Μαραθώνιος 2:45:00 3:05:00
Ημιμαραθώνιος 1:18:00 1:28:00
10χλμ. 0:35:00 0:42:00
5χλμ. 0:17:00 0:20:30

Σημ.: Η επίτευξη των συγκεκριμένων επιδόσεων δεν είναι δεσμευτική για την οργανωτική επιτροπή. Η τελική επιλογή θα γίνει από την οργανωτική επιτροπή όπου και θα ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους αθλητές. Η οργανωτική επιτροπή διατηρεί το απόλυτο δικαίωμα της επιλογής των Elite αθλητών.

Οι ενδιαφερόμενοι δρομείς θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τους υπεύθυνους της διοργάνωσης στο [email protected] το λιγότερο 3 εβδομάδες πριν τη διεξαγωγή του αγώνα, αναφέροντας εκτός από το ονοματεπώνυμο κα την ημερομηνία γέννησης, την επίδοση που έχουν πετύχει και τη χρονιά και τη διοργάνωση που το πέτυχαν.

 

Ειδικές βραβεύσεις

Εταιρικός αγώνας

Στο πλαίσιο του Αγώνα Δρόμου 5 χλμ. θα πραγματοποιηθεί και εταιρικός αγώνας. Δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν εταιρείες του ιδιωτικού ή δημόσιου τομέα (εμπορικές εταιρείες, τράπεζες, γυμναστήρια, εκπαιδευτικά ιδρύματα, επιμελητήρια, βιομηχανίες, εταιρείες τεχνολογίας και τηλεπικοινωνιών κ.ά.). Στον αγώνα αυτό επιτρέπονται μόνο οι ομαδικές συμμετοχές, από άτομα που είναι άνω των 18 ετών και για να έχει δικαίωμα βράβευσης κάποια ομάδα θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 5 τερματίσαντες. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι εργαζόμενοι σε κάθε εταιρεία καθώς και όσοι έχουν επαγγελματική ή φιλική σχέση με αυτή με τον όρο να έχουν δηλωθεί από τον υπεύθυνο της εκάστοτε εταιρικής ομάδας.

Για την κατάταξη του αγώνα θα αξιολογηθεί και το μέγεθος της ομάδας, αλλά και οι επιδόσεις των μελών της. Όλα τα μέλη των ομάδων θα πάρουν κατάταξη και στον κανονικό αγώνα.

Πολυπληθέστερη ομάδα

Απονομή θα γίνει στην πολυπληθέστερη ομάδα με βάση τους τερματίσαντες κάθε ομάδας. Στην κατηγορία αυτή μπορεί να συμμετάσχουν και οι ομάδες που θα λάβουν μέρος στον εταιρικό αγώνα.

Ταχύτερη ομάδα

Τέλος, ειδικό βραβείο θα απονεμηθεί και στην ταχύτερη ομάδα (από κάθε ομάδα θα υπολογίζεται ο μέσος όρος των τριών καλύτερων δρομέων της και με βάση αυτή την επίδοση θα εξάγεται η νικήτρια ομάδα). *Όλες οι ομάδες είναι μεικτές.

Δηλώσεις Συμμετοχής 

Οι δηλώσεις συμμετοχής  θα γίνουν ΜΟΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του αγώνα www.patrashalfmarathon.gr και θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024.

Για τους συμμετέχοντες που θα έχουν ολοκληρώσει την εγγραφή τους μέχρι την Παρασκευή 21 Μαρτίου 2024, θα αναγράφεται το ονοματεπώνυμό τους πάνω στον αριθμό συμμετοχή.

ΠΡΟΣΟΧΗ!
Σε περίπτωση που  λόγω της πανδημίας ή άλλης αιτίας υπάρξει περιορισμός στον αριθμό των συμμετεχόντων σε όλους τους αγώνες, τότε όταν συμπληρωθεί το όριο αυτό, καθώς και η δυνατότητα πληρωμής θα διακόπτονται αυτόματα και χωρίς να απαιτείται σχετική ενημέρωση.

 

Τρόποι πληρωμής

Online πληρωμή με πιστωτική, χρεωστική ή προπληρωμένη κάρτα μέσω της επίσημης ιστοσελίδας www.patrashalfmarathon.gr

ΠΡΟΣΟΧΗ: Για να θεωρηθεί μία εγγραφή ολοκληρωμένη και να είναι έγκυρη η συμμετοχή θα πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί αίτηση συμμετοχής και η εξόφληση του κόστους συμμετοχής.

 

Παραλαβή Πακέτου Συμμετοχής 

Η γραμματεία της διοργάνωσης και η παράδοση του race kit των συμμετεχόντων θα φιλοξενηθούν στις εγκαταστάσεις της εφημερίδας ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ επί της οδού Μαιζώνος 206 και Παπαφλέσσα στην Πάτρα. Η γραμματεία θα λειτουργήσει και την ημέρα του αγώνα στην πλατεία βασιλέως Γεωργίου Α΄ αποκλειστικά και μόνο για δρομείς που έχουν ολοκληρωμένη εγγραφή και έχουν μαζί τους το επίσημο email της διοργάνωσης (ηλεκτρονικά ή σε εκτύπωση) όπου αναγράφεται ο αριθμός συμμετοχής τους.

Η γραμματεία θα λειτουργήσει τις εξής ημέρες και ώρες:
• Παρασκευή 5/4 16:00 – 20:00
• Σάββατο 6/4 10:00 – 18:00

Η γραμματεία θα λειτουργήσει και την ημέρα του αγώνα στην πλατεία Γεωργίου Α΄ από τις 7:30 αποκλειστικά και μόνο για δρομείς που έχουν ολοκληρωμένη εγγραφή και έχουν μαζί τους το επίσημο email της διοργάνωσης (ηλεκτρονικά ή σε εκτύπωση) όπου αναγράφεται ο αριθμός συμμετοχής τους.

Την ημέρα του αγώνα δεν θα πραγματοποιηθούν νέες εγγραφές.

Η παραλαβή του πακέτου συμμετοχής θα γίνεται αυτοπροσώπως με την επίδειξη αποδεικτικού ταυτότητας ή του επίσημου e.mail της διοργάνωσης.

Παραλαβή μπορεί να γίνει και για λογαριασμό τρίτου με την επίδειξη του αντίστοιχου e-mail επιβεβαίωσης σε ηλεκτρονική ή έντυπη μορφή.

 

Προσέλευση Δρομέων – Φύλαξη προσωπικών αντικειμένων  

Όλοι οι δρομείς θα πρέπει να βρίσκονται στον χώρο αφετηρίας του αγώνα τους  τουλάχιστον 60 λεπτά πριν την ώρα εκκίνησης.

Την ημέρα του αγώνα θα λειτουργήσει χώρος φύλαξης προσωπικών αντικειμένων στην πλατεία βασιλέως Γεωργίου Α΄. Δεκτές θα γίνονται μόνο οι τσάντες φύλαξης/μεταφοράς που έχουν δοθεί από τη διοργάνωση και θα πρέπει να έχει κολληθεί το σχετικό αυτοκόλλητο που θα περιέχεται στο πακέτο συμμετοχής.

 

Ιατρική κάλυψη

Η Ιατρική κάλυψη θα είναι ισοδύναμη με το «Ιδανικό επίπεδο», όπως αυτό περιγράφεται στην σχετική εγκύκλιο της Ομοσπονδίας.

• Σε κάθε περίπτωση όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με αποκλειστικά δική τους ευθύνη.

• Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ό,τι συμβεί, κατά τη διάρκεια του αγώνα, σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ και οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου.

• Συστήνεται στους συμμετέχοντες να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρικές εξετάσεις και να έχουν ιατρική βεβαίωση σχετικά με την ικανότητά συμμετοχής σε αθλητική δραστηριότητα.

• Από τους διοργανωτές δεν θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για κανένα αθλητή/τρια, αφού όλοι οι συμμετέχοντες/σες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη των κηδεμόνων τους.

 

Σταθμοί υποστήριξης

Κατά μήκος της διαδρομής του Ημιμαραθωνίου  θα υπάρχουν 7 σταθμοί υποστήριξης των δρομέων, ξεκινώντας από το 5ο χλμ. ή και νωρίτερα σε περίπτωση ακραίων καιρικών συνθηκών (υψηλή ζέστη και υγρασία)

• Εμφιαλωμένο νερό διατίθεται στους συμμετέχοντες στον Τερματισμό, καθώς και ανά 2,5 χλμ. μετά το 5ο χλμ.

• Ενεργειακό ποτό θα διατίθεται στους σταθμούς στο 5ο χλμ.,  στο 10ο χλμ., 15ο χλμ., 20ό χλμ.

• Χημικές τουαλέτες θα υπάρχουν τουλάχιστον ανά 5 χλμ. στη διαδρομή.

• Ιατρική υποστήριξη θα υπάρχει στην αφετηρία, σε όλους τους σταθμούς της διαδρομής και στον τερματισμό.

• Στον τερματισμό θα διατίθεται εμφιαλωμένο νερό και ενεργειακά ποτά για τους δρομείς του Ημιμαραθωνίου.

 

Ηλεκτρονική χρονομέτρηση

Την ηλεκτρονική χρονομέτρηση όλων των Δρόμων καθώς και τον υπολογισμό και δημοσίευση των αποτελεσμάτων σε πραγματικό χρόνο θα αναλάβει επίσημη εταιρεία χρονομέτρησης.

• Τάπητες ηλεκτρονικού ελέγχου και χρονομέτρησης, για την καταγραφή των ενδιάμεσων χρόνων θα υπάρχουν (ενδέχεται να αυξηθούν):

• Ημιμαραθώνιος: στην εκκίνηση, στα σημεία αναστροφών και στον τερματισμό.

• Αγώνας Δρόμου 5.000 μ.: στην εκκίνηση, στα σημεία αναστροφών και στον τερματισμό.

Οι αγωνιζόμενοι που δεν θα εμφανίζουν ηλεκτρονική ένδειξη στα παραπάνω αναφερόμενα σημεία θα ακυρώνονται των αγώνων.

 

Αποτελέσματα

Τα ανεπίσημα αποτελέσματα θα ανακοινώνονται σε πραγματικό χρόνο στο διαδίκτυο, δίνοντας τη δυνατότητα σε όποιον ενδιαφέρεται να υποβάλει ένσταση εντός πέντε ημερολογιακών ημερών. Τα επίσημα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν εντός δέκα εργασίμων ημερών.

 

ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΟΥ!

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
7 Απριλίου
Ώρα:
12:05 - 12:30
Κατηγορία Εκδήλωση:
facebook
instagram
youtube