ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ

Πελοπόννησος

Η αρχαιότερη εφημερίδα στην Ελλάδα, που εκδίδεται ανελλιπώς από το 1886. Ημερήσιο φύλλο για πάνω από έναν αιώνα, έχει εξελιχθεί σε έναν από τους σημαντικότερους δημοσιογραφικούς οργανισμούς στην Ελλάδα και ο κορυφαίος εκτός πρωτευούσης, διαθέτοντας μεταξύ άλλων, ημερήσιο φύλλο, Δευτεριάτικη έκδοση, περιοδικά, ραδιοφωνικό σταθμό, το pelop.gr και πολλά ακόμα.

Εκδότης από το 2012 είναι ο Θόδωρος Λουλούδης.

ΑΟ ΠΕΛΟΨ Πατρων

Ο ΑΟ ΠΕΛΟΨ Πατρων ιδρύθηκε το 1992. Έχει φτάσει μέχρι την 14η θέση (2022) στην πανελλήνια αξιολόγηση του ΣΕΓΑΣ, επί συνόλου 300 σωματείων, ενδεικτικό της εξαιρετικής δουλειάς που γίνεται στον σύλλογο τα τελευταία χρόνια.
Εκτός από παρόν και μέλλον, ο Πέλοπας έχει λαμπρή ιστορία καθώς ανέδειξε μερικούς από τους καλύτερους αθλητές όλων των εποχών με συμμετοχές σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ενώ ο αριθμός των μεταλλίων σε πανελλήνια πρωταθλήματα είναι ήδη 105!

Επικεφαλής προπονητής είναι ο Γιώργος Μιχαλόπουλος και πρόεδρος ο Σωτήρης Μπιλιανός.

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Μία εκ των 13 Περιφερειών της Ελλάδας, από τις μεγαλύτερες σε έκταση, περιλαμβάνει την Αχαΐα, την Ηλεία και την Αιτωλοακαρνανία. Καταλαμβάνει έκταση 11.336 τ.χμ. και ο πληθυσμός της ανέρχεται, σύμφωνα με την απογραφή του 2011, σε 643.000 κατοίκους. Μεγαλύτερη πόλη και πρωτεύουσα της περιφέρειας είναι η Πάτρα.
Η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει δείκτη ανθρώπινης ανάπτυξης 0,861 μονάδων και είναι ο έκτος υψηλότερος στην ελληνική επικράτεια.
Το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ήταν 8,3 δισεκατομμύρια € το 2018, αποτελώντας Το 4,5% της ελληνικής οικονομίας.

Από 1 Σεπτεμβρίου 2019 Περιφερειάρχης είναι ο Νεκτάριος Φαρμάκης.

facebook
instagram
youtube